HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι δείχνει το πρόσωπό σου για τη σεξουαλικότητά σου;


Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά η δομή του προσώπου σου μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σου.

Προηγούμενες έρευνες αποκάλυψαν ότι οι άνθρωποι με πιο κοντό και φαρδύ πρόσωπο, είναι πιο επιθετικοί, πιο προκατειλημμένοι, πιο πιθανό να εξαπατήσουν τους άλλους σε σύγκριση με όσους έχουν πιο μακριά και στενά πρόσωπα. Δύο επιστημονικές μελέτες διαπιστώνουν ότι το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, συνδέονται επίσης με πολλές πτυχές της σεξουαλικότητας των ανθρώπων (σεξουαλική ορμή, περιστασιακό σεξ και απιστία).

Τι δείχνει το πρόσωπό σου για την σεξουαλικότητά σου;

Στην πρώτη μελέτη, 145 ετεροφυλόφιλοι Καναδοί φοιτητές, που βρίσκονταν σε ρομαντικές σχέσεις, απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους ορμή, όπως πόσο συχνά έχουν σεξουαλική επιθυμία ή πόσο συχνά αυνανίζονται. Έπειτα, οι ερευνητές τραβήξαν φωτογραφίες το πρόσωπό τους, κάτω από την ίδια απόσταση, συνθήκες φωτισμού και φόντου για όλους τους συμμετέχοντες. Αυτές οι φωτογραφίες αργότερα μελετήθηκαν προσεκτικά για το πλάτος, το ύψος και ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως η προεξοχή των ζυγωματικών.

Το πρόσωπο της σεξουαλικότητας

Οι αναλύσεις επιβεβαίωσαν την υπόθεση των ερευνητών: Άνδρες και γυναίκες με ευρύτερο πρόσωπο ανέφεραν υψηλότερη σεξουαλικότητα από τους συμμετέχοντες με πιο στενά πρόσωπα. Αυτός ο συσχετισμός παρέμεινε σταθερός, ακόμη και όταν άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου ελέγχονταν στατιστικά.

Ένα δεύτερο δείγμα 314 φοιτητών, αυτή τη φορά από διαφορετικό πανεπιστήμιο του Καναδά, επιβεβαίωσε τα παραπάνω ευρήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα. Οι επιστήμονες ρώτησαν επίσης τους συμμετέχοντες για τις εμπειρίες τους με περιστασιακές σχέσεις, τις σεξουαλικές τους εμπειρίες και την τάση τους για απιστία.

Οι άντρες με υψηλότερη αναλογία πλάτους προς ύψος προσώπου, δήλωσαν επίσης πιο πρόθυμοι για περιστασιακό σεξ και ότι μπορεί να απατούσαν τη σύντροφό τους, σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους με στενό πρόσωπο.

Στις γυναίκες της μελέτης, δεν βρέθηκε σύνδεση μεταξύ του σχήματος και χαρακτηριστικών του προσώπου και της τάσης για περιστασιακό σεξ ή απιστία.

Και οι δύο έρευνες, προτείνουν ότι η αναλογία πλάτους προς ύψος του προσώπου και η ικανότητά μας να την αντιλαμβανόμαστε και να την ερμηνεύουμε, μπορεί να είναι μέρος ενός εξελιγμένου συστήματος, το οποίο εμφανίστηκε εδώ και πολύ καιρό στο εξελικτικό μας παρελθόν, προκειμένου να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιος σύντροφος μπορεί να είναι καλύτερος για εμάς.

Θα πρέπει ωστόσο να θυμόμαστε, ότι ακόμα κι αν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ του σχήματος και άλλων χαρακτηριστικών του προσώπου και της σεξουαλικότητας, αυτή η συσχέτιση δεν μπορεί να είναι απόλυτη. Δεν είναι δηλαδή κάθε άτομο με φαρδύ, κοντό πρόσωπο βίαιο, άπιστο και σεξουαλικά ακόρεστο.


Πηγή: ladylike.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια