HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ντόμινο οι παραιτήσεις στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Μετά τον «Στρατηγό» αποχώρησε ο υπασπιστής του Νίκος Λακασάς


Απόλυτα φυσικές είναι οι αντιδράσεις που ήλθαν και θα έλθουν τι επόμενες ημέρες, στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού μετά της χθεσινή επίσημη δήλωση αποποίησης της εκλογής του νυν (μέχρι την 31/12/2023) κ. Α. Μανώλα.

Σήμερα, πρωί-πρωί κιόλας, ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του κ. Μανώλα (τουλάχιστον προεκλογικά), κ. Νίκος Λακασάς, έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του από αυτήν που μας ανακοίνωσε επίσημα με δελτίο τύπου ο. κ. Μανώλας , μ’ ένα καυστικό και αυστηρό κείμενο που  ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

Συγκεκριμένα έγραψε ο κ. Λακασάς:

«Δήλωση αποχώρησης:

Πριν από λίγους μήνες θεώρησα χρέος μου να αγωνιστώ για τα συμφέροντα του τόπου μου από κοινού με ανθρώπους έντιμους και ικανούς, με διάθεση να εργαστούν και να προσφέρουν, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Ευελπιστούσα να δημιουργηθεί μία νέα διοίκηση, με έμπειρους στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα πλαισιώσουν έναν αποδεδειγμένα έντιμο Δήμαρχο. Προτεραιότητα σε αυτό πίστευα ότι θα έχει η συλλογικότητα και η ομαδικότητα, όχι μόνο στον προεκλογικό αγώνα, αλλά και στην μετά πορεία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Λίγοι γνωρίζουν πόσο αγωνίστηκα να στηθεί αυτή τη φορά ο συνδυασμός «Θέλουμε και Μπορούμε». Λίγοι γνωρίζουν πόσα ξενύχτια και πόση αγωνία πέρασα προσωπικά για να καλύψω βασικές οργανωτικές αδυναμίες και την απειρία πολλών στελεχών που δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα. Παρ’ όλες μου τις προσπάθειες, δεν υπήρξαν οι παράλληλες ενέργειες από βασικά στελέχη, ώστε να έρθουμε σε μια ουσιαστική και αξιόπιστη επικοινωνία με τους συνδημότες μας για την ουσιαστική αλλαγή που τόσο πολύ περίμεναν από εμάς!

Με όλα τα παραπάνω θα μπορούσα να ζήσω παράλληλα χωρίς να μιλήσω και να τα αποδεχτώ ως επιλογή μου. Σωστό ή λάθος θα το κρίνει η πολιτική ιστορία του τόπου. Επέλεξα να είμαι κάπου, που ίσως δεν ήταν όπως τα περίμενα, δεν μπόρεσα να κάνω κάτι παραπάνω για να αλλάξουν κάποια πράγματα, έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου, χάσαμε ή κερδίσαμε, έχασα ή κέρδισα, τέλος!Δήλωσα παρών και περίμενα να οργανωθεί η αντιπολιτευτική γραμμή για να κρατήσουμε ψηλά ο,τι ξεκινήσαμε.

Την χθεσινή απόφαση του επικεφαλής της παράταξης με την οποία συμπορεύτηκα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, σχετικά με την αποποίηση της εκλογής του λόγω επιβολής προστίμου δημοσιονομικής διόρθωσης από το Υπουργείο (και με βρίσκει αντίθετο), δυστυχώς την έμαθα από φήμες και κουτσομπολιά και δεν είχα την ευκαιρία να πω τη γνώμη μου σαν ομάδα.

Προφανώς δεν χρειάζεται πλέον η γνώμη μου σε σοβαρά θέματα.

Προφανώς η ομαδικότητα και η συλλογικότητα στις αποφάσεις ή έμειναν στα λόγια ή έγινε ξαφνικά προνόμιο μεταξύ μερικών στελεχών της παράταξης.

Έχω μάθει να σέβομαι την αδιαφορία του άλλου, κάνεις δε νοιάζεται με το ζόρι για τη γνώμη σου... Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω έχω την ανάγκη να ΔΙΑΧΩΡΙΣΩ την θέση μου από την παράταξη «ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και να δηλώσω ότι ΑΠΟΧΩΡΩ από αυτήν συνεχίζοντας να αγωνίζομαι για το καλύτερο του τόπου μου από τη δουλειά μου, από το καφενείο, από το σπίτι μου και από όπου βρεθώ και σταθώ, από όπου κι αν με ρωτήσουν για τη γνώμη μου.

Νίκος Σ. Λακασάς»


Η ανάρτησή του:

Χωρίς να σχολιάσουμε για το αν βιάστηκε ή όχι να προβεί σ’ αυτή την δήλωση ο κ. Λακασάς, και με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν στα πολιτικά πηγαδάκια της περιοχής, προβλέπουμε ότι οι αποχωρήσεις και οι παραιτήσεις δεν θα σταματήσουν εδώ.

Η χθεσινή «αποποίηση» του κ Μανώλα, εκτός από απογοήτευση στο 48,43%, προκάλεσε και ένα ντόμινο αντιδράσεων μέσα στον ίδιο τον συνδυασμό που θα το δούμε να εξελίσσεται τις επόμενες ημέρες στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που μιλούν για το «πέσιμο των μασκών» και την αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του απερχόμενου Δημάρχου, αλλά αυτό το αφήνουμε ασχολίαστο.

Το αμέσως επόμενο όνομα που ακούγεται ότι ετοιμάζει δήλωση αποχώρησης είναι αυτό του κ. Παραλυκίδη Κωνσταντίνου και ακολουθούν και άλλοι. Να σημειωθεί ότι με την αποποίηση (αποχώρηση ουσιαστικά) του κ. Μανώλα τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα για το αν ο δημοτικός συνδυασμός «Θέλουμε και Μπορούμε» μπορεί να συνεχίσει να υφίσταται ή θα πρέπει να διαλυθεί εφόσον ο ιδρυτής και ηγέτης του φεύγει. Αν διαλυθεί τότε τι θα γίνει με τους εκλεγμένους δημοτικούς σύμβουλους που παραμένουν; Θα είναι «άστεγοι», ανεξάρτητοι ή θα συμπορευτούν με τον νέο Δήμαρχο κ. Κομπατσιάρη και την διοίκησή του;

Τις απαντήσεις όλων αυτών των ερωτημάτων θα τις μάθουμε σύντομα… Υπομονή λοιπόν…


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια