HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δήμος Πύδνας-Κολινδρού: Ανακοίνωσε επίσημα την «αποποίηση» της εκλογής του ο κ. Α. Μανώλας! Μήπως δεν θα είναι και στην ορκωμοσία;


Με μια «μπερδεμένη» δημόσια δήλωσή του σήμερα, που θυμίζει τον παλιό πρόεδρο του Εδεσσαϊκού που εδώ και χρόνια έγινε «viral» στο διαδίκτυο (δείτε το στο τέλος του άρθρου),  ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, αποποιήθηκε την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι ΔΕΝ θα συμμετέχει στα μελλοντικά δημοτικά συμβούλια, απαξιώνοντας ουσιαστικά τους δημότες που τον ψήφισαν, και πιθανότατα να ΜΗΝ παραβρίσκεται ούτε στην ορκωμοσία και τελετή παράδοσης-παραλαβής της νέας διοίκησης του κ. Χρήστου Κομπατσιάρη.

Η δημόσια επιστολή που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους δημότες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Κάποιοι ήδη μιλάνε για «δραπέτευση» του κ. Μανώλα από την θέση ευθύνης που του ανέθεσαν με την ψήφο τους οι δημότες του, και συγκεκριμένα το 48,43%,  ενώ κάποιοι άλλοι σχολιάζουν πως ο «στρατηγός» δεν άντεξε την ήττα των εκλογών και μάλιστα από έναν υπάλληλο του Δήμου, και γι’ αυτό παραιτήθηκε. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εντυπώσεις που αφήνει στον κόσμο με την επιστολή του, ακόμη και σ’ εκείνους που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν φαίνεται πως δεν είναι οι καλύτερες.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Αν. Μανώλα:

Δήμος Πύδνας-ΚολινδρούΑποποιήθηκε την εκλογή του ο Ανέστης Μανώλας


Αγαπητοί συνδημότες


Πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είχα υποσχεθεί “Όλα στο φως”. Τηρώντας στο ακέραιο τις προεκλογικές μου υποσχέσεις, όταν μετά την εκλογή μου στη θέση του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού διεπίστωσα ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής Αρχής είχαν συμβεί κάποια “περίεργα πράγματα”, υπέβαλα τα στοιχεία τα οποία είχα βρει στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές και παράλληλα ζήτησα να πραγματοποιηθεί στο δήμο μας έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος. Τονίζω ότι υπέβαλα στοιχεία χωρίς να αναφέρω οποιοδήποτε όνομα.


Για ορισμένα από τα θέματα που ανέφερα στις ελεγκτικές Αρχές, μετά τη διενέργεια σχετικών ελέγχων, πριν λίγους μήνες εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κατερίνης σύμφωνα με το οποίο οι ενδείξεις που προέκυψαν σε βάρος κάποιων κατηγορουμένων είναι επαρκείς και κατ΄ επέκταση ικανές να στηρίξουν δημόσια τη σε βάρος τους κατηγορία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να παραπεμφθούν ενώπιον του ακροατηρίου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.


Μετά τη διενέργεια του εκτάκτου διαχειριστικού ελέγχου που είχαμε ζητήσει, πριν λίγες ημέρες μας εστάλη από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Μεθοδολογίας και Επιβολής Κυρώσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έγγραφο επιβολής “Δημοσιονομικής διόρθωσης”. Σύμφωνα μ´αυτό το έγγραφο, λόγω των ατασθαλιών που διαπιστώθηκαν κατά την πραγματοποίηση του εκτάκτου διαχειριστικού ελέγχου, επιβάλλεται στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού “Δημοσιονομική διόρθωση” 315.082 ευρώ.


Δηλαδή, για ατασθαλίες που ανευρέθησαν στο δήμο μας μετά από διαχειριστικό έλεγχο που εμείς ζητήσαμε να γίνει, καλείται να πληρώσει ο δήμος, παρ´ότι τα στοιχεία της “Έκθεσης αποτελεσμάτων διαχειριστικού ελέγχου” είναι κάποια από αυτά που στοιχειοθετούν τις κατηγορίες με τις οποίες γίνονται οι παραπομπές του προαναφερθέντος Βουλεύματος.


Αγαπητοί συμπολίτες,


Ίσως κάποιοι να θεωρούν ότι κακώς υπέβαλα στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές τα στοιχεία για τα “περίεργα πράγματα” που είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, καθώς και ότι δεν έπρεπε να ζητήσω την πραγματοποίηση εκτάκτου διαχειριστικού ελέγχου. Διαφωνώ απολύτως με αυτή την άποψη. Έως τώρα, για την ανάληψη υποχρεώσεων/καθηκόντων έχω ορκιστεί τρεις (3) φορές. Τον πρώτο μου όρκο έδωσα ως πρωτοετής Εύελπις. Τον δεύτερο, με την αποφοίτησή μου από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως νεαρός Ανθυπίλαρχος (Ανθυπολοχαγός). Τρίτη φορά ορκίστηκα πριν την ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού. Αυτό που έκανα ως Εύελπις και ως Αξιωματικός, το ίδιο έκανα και ως Δήμαρχος: Τήρησα και τίμησα τον όρκο μου. Πιστεύω ότι εφ´όσον βρήκα στοιχεία τα οποία θεώρησα “περίεργα” όφειλα να τα στείλω για να τα κρίνουν οι αρμόδιοι. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανα. Γιατί πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας εντιμότηταηθική, αξιοπρέπεια και ότι πρέπει να τηρούμε τις υποσχέσεις μας.


Αγαπητοί συνδημότες,


Για όλα τα προαναφερθέντα και επειδή θεωρώ ότι η επιβολή της “Δημοσιονομικής διόρθωσης” είναι απολύτως άδικη για το δήμο μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχω ήδη αποποιηθεί την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Δεν παραιτούμαι άμεσα από τη θέση του Δημάρχου, δεδομένου ότι η θητεία μου λήγει την 31-12-2023 και δεν επιθυμώ να δημιουργήσω διαδικαστικά προβλήματα στο δήμο μας.


Πολλές ευχές για ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και καλή τύχη ...


Αναστάσιος Δ. Μανώλας

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού


Σημείωση: Σας παραθέτουμε το βίντεο του πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού που έγινε «viral» στο διαδίκτυο:
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια