HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νέα πρόκριση εξασφάλισε η Ελλάδα στα 4x100 ελεύθερο ανδρών


Μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Εθνική Ομάδα σκυταλοδρομίας 4X100μ. μεικτή κολύμβησης, η οποία κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που πραγματοποιείτε στην Ντόχα.

Η ελληνική ομάδα με τον Απόστολο Χρήστου στο ύπτιο, τον Γιώργο Ασπουγαλή στο πρόσθιο, την Άννα Ντουντουνάκη στην πεταλούδα και την Νόρα Δράκου στο ελεύθερο κατάφερε και εξασφάλισε και την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, η προσπάθεια της ομάδας ξεκίνησε με τον Χρήστου να βουτά πρώτος στο νερό και να πραγματοποιεί χρόνο 53.57,ακολούθησε ο Ασπουγαλής ο οποίος κατέγραψε χρόνο 1:00.54. Την σκυτάλη πήρε η Ντουντουνάκη που σημείωσε χρόνο 57.37 ενώ το φινάλε έκλεισε η Δράκου με εξαιρετικό χρόνο στα 54.96.

Η καταπληκτική προσπάθεια της εθνικής κατέγραψε χρόνο 3:46.54 συνολικά το οποίο τους έφερε στην τρίτη θέση και στην τέταρτη στο σύνολο.

Αυτή είναι η έκτη Ολυμπιακή πρόκριση για την Ελλάδα από το συγκεκριμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η 14η για την ελληνική κολύμβηση.

Η Βρετανία με χρόνο 3:45.50 ήταν αυτή που τερμάτισε και πρώτη, ενώ στην δεύτερη θέση με χρόνο 3:45.54 ακολούθησε η Αυστραλία. Την τριάδα έκλεισε η ομάδα των ΗΠΑ με χρόνο 3:45.93.

Η Πολωνία, η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Ιταλία είναι οι άλλες 4 ομάδες που προκρίθηκαν, ενώ η μεγάλη έκπληξη ήταν η ομάδα της Ολλανδία η οποία ακυρώθηκε.

Ο τελικός του Παγκόσμιου πρωταθλήματος 4X100 μέτρων μεικτής κολύμβησης θα διεξαχθεί σήμερα 14 Φεβρουαρίου στις 19:48.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Και ο Δημήτρης Μάρκος με πανελλήνιο ρεκόρ

Θέση στην ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκλεισε πριν λίγα 24ωρα και ο Δημήτρης Μάρκος.

Ο Έλληνας κολυμβητής πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ. ελεύθερο με 7:49.97, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, και παράλληλα έπιασε το όριο για το Παρίσι (7:51.65) και εξασφάλισε την παρουσία του στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια