HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Αγριεύουν» οι αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα - Πορεία με τρακτέρ έως το ΥΜΑΘ


Επέστρεψαν στα μπλόκα τους οι αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αύριο Τρίτη (6/2) αναμένεται να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους κατά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

Σήμερα Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλονίκης αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ) στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν κάνουν πίσω.

Παράλληλα, οι αγρότες του Νομού Σερρών στις 13:00 θα προχωρήσουν συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού. Το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού θα είναι διάρκειας 15 με 20 λεπτών και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία. Νωρίτερα, στις 11:00, αγρότες που είχαν αφήσει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης των Σερρών θα τα μεταφέρουν κάτω από τον κόμβο του Στρυμονικού στον Επαρχιακό δρόμο Ηράκλειας-Στρυμονικού.

Για σήμερα οι αγρότες της Ηπείρου προγραμμάτισαν συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και ενδεχομένως τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους. Την Τρίτη το αγροτικό και τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην προγραμματισμένη για την Τρίτη (6 Φεβρουαρίου) συνεδρίαση του σώματος. Ανάλογες συζητήσεις προγραμματίζονται και σε δημοτικά συμβούλια της Ηπείρου.

Σε μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια είναι το ραντεβού των αγροτών των Χανίων σήμερα στις 11:00 το πρωί, ενώνοντας τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.

Την ίδια ώρα, νέα πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης που συναντήθηκε με αντιπροσωπείες αγροτών. Ο υπουργός επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση επιμένει στον διάλογο» και πως «η σχέση της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού με τους Έλληνες αγρότες είναι διαχρονική, είναι ισχυρή».

Για εμάς δεν υπάρχει «αγροτικό μέτωπο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «τους ακούμε, τους σεβόμαστε και λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα στήριξής τους, αναγνωρίζοντας την αγωνία τους για το αύριο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής από την ενεργειακή/κλιματική κρίση, αλλά και λόγω των ισχυρών γεωπολιτικών κλυδωνισμών που επηρεάζουν καταλυτικά τον αγροτικό τομέα και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων συνολικότερα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια