HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κατερίνη: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Γιώργος Τερζόπουλος 1931-2024


Έφυγε σε ηλικία 93 χρόνων ο Γεώργιος Τερζόπουλος του Μιλτιάδη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το μέχρι το 1993, για 5 συνεχείς θητείες.

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1931 και οι γονείς του ήταν πρόσφυγες από την Φάτσα του Πόντου. Ασχολήθηκε αρχικά, όπως και η οικογένειά του με τη γεωργία.

Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση διώχθηκε για τα φρονήματά του, φυλακίστηκε τρεις φορές και αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί στη Δυτική Γερμανία το 1960.

Το 1964 επανήλθε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την πολιτική.


Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

Ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του αγροτικού συνδικαλισμού στην Πιερία. Επίσης, ασχολήθηκε με το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης επί διετία, δημοτικός σύμβουλος επί διετία και το 1974 ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας στις εκλογές του 1981, συγκεντρώνοντας 10.177 ψήφους.

Επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 1985, του Ιουνίου 1989, του Νοεμβρίου 1989 και του Απριλίου 1990[3]. Ως βουλευτής ήταν μέλος πολλών επιτροπών.

Ήταν βασικός εισηγητής του νομοσχεδίου για τις γεωργικές ασφαλίσεις, πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και μέλος της Ιδρυτικής Επιτροπής Μελετών Ποντίων.

Είχε δύο  αδέλφια  τον Τάκη και το Μενέλαο  που  εξελέγησαν δήμαρχοι Κατερίνης και μία αδελφή

Ήταν παντρεμένος  και πατέρας δύο παιδιών.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα .στις  4  μ.μ. από  τον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως και η  ταφή θα γίνει  στο Α΄ κοιμητήριο  Κατερίνης.

Ας  είναι ελαφρύ το χώμα  της Πιερικής γης που αγάπησε και υπηρέτησε με συνέπεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια