HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυστραλία: Πέθανε η 104χρονη που είχε σχέση με 48χρονο – Αυτός πάλευε να αποδείξει την αγάπη του για να πάρει βίζα


Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες σχέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έληξε με τον θάνατο της 104χρονης συντρόφου ενός 48χρονου δικηγόρου.

Ο εσθονικής καταγωγής Mart Soeson, θρηνεί την απώλεια της Elfriede Riit, της πρωταγωνίστριας σε αυτή την ιστορία αγαπής από την Αυστραλία, που υπήρξε η σύντροφός του για περισσότερο από μια δεκαετία. Η ηλικιωμένη, έφυγε ειρηνικά από τη ζωή σε οίκο ευγηρίας στα δυτικά του Σίδνεϊ, πριν μερικά 24ωρα.

Όπως γράφει η Daily Mail Australia που ανέδειξε την είδηση, η υπεραιωνόβια Riit είχε κατάλαβε ότι πλέον η ζωή της ερχόταν στο τέλος της, οπότε αφού αποχαιρέτησε τον σύντροφό της, στη συνέχεια σταύρωσε τα χέρια στο στήθος της και πέθανε.

Η σχέση του ζευγαριού, είχε μαγνητίσει χιλιάδες κόσμου όταν η ιστορία τους είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Riit, η οποία ήταν επίσης Εσθονή, διέφυγε από την Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στο παρελθόν ήταν παντρεμένη με τον παππού του Soeson.

Αφού απορρίφθηκε η αίτηση του Mart Soeson για θεώρηση μόνιμης διαμονής τον Δεκέμβριο του 2018, προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δέχτηκε ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν πραγματική και ο Soeson αναγκάστηκε να αποδείξει ότι τα συναισθήματά του για την Riit ήταν πραγματικά.

Σε ακρόαση, ενώπιον του δικαστηρίου τον περασμένο Φεβρουάριο για την απόκτηση αυστραλιανής βίζας, ο Soeson εξετάστηκε επί τρεις ώρες για τη φύση της ένωσής του με την Riit και τι σήμαιναν για τον καθένα.

Ο δικηγόρος παραδέχτηκε ότι δεν μοιραζόταν την ίδια κρεβατοκάμαρα και πως δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, αλλά επέμεινε ότι η διαφορά ηλικίας περίπου μισού αιώνα ήταν άσχετη.

“Ναι, ξέρω ότι έχουμε διαφορά ηλικίας”, δήλωσε στη Daily Mail Australia. ‘Και ξέρω ότι αυτό είναι θέμα για ορισμένους ανθρώπους.

‘Αλλά γενικά, το χάσμα ηλικίας είναι ζήτημα στην περίπτωση μιας μεγαλύτερης γυναίκας και ενός νεότερου άνδρα. Δεν είναι ποτέ θέμα στην περίπτωση ενός μεγαλύτερου άνδρα και μιας νεότερης γυναίκας – δεν είμαι σε θέση να αλλάξω αυτή τη στάση”.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε παρευρεθεί στο δικαστήριο σε αναπηρικό καροτσάκι όταν η υπόθεση πέρασε για πρώτη φορά από ακρόαση τον Ιανουάριο, αλλά ήταν πολύ ταραγμένη και αποπροσανατολισμένη για να λάβει μέρος στη διαδικασία.

Όταν η διαδικασία συνεχίστηκε τον επόμενο μήνα, ο Soeson προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκλείσει τα μέσα ενημέρωσης από την κάλυψη της υπόθεσης, επειδή η σύντροφός του θεωρούσε ότι είχε ήδη προσελκύσει υπερβολική προσοχή.

“Έχουμε οικειότητα – της κρατάω το χέρι, ανταλλάσουμε φιλιά, κάνουμε αγκαλιές. Έχουμε μια πνευματική και διανοητική σχέση. Έχουμε μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση μεταξύ μας”, δήλωσε ο δικηγόρων στο δικαστήριο.

Ο Soeson γνώρισε την Riit στις αρχές του 1996, όταν ήρθε στην Αυστραλία για να σπουδάσει και εκείνη τον κάλεσε να μείνει στο σπίτι της, στο Bankstown.

Η Riit γνώριζε τον Soeson ως εγγονό του εκλιπόντος συζύγου της Alfred –ήταν η δεύτερη σύζυγός του- ο οποίος, όπως και η ίδια, εγκατέλειψε την Εσθονία όταν αυτή προσαρτήθηκε από την ΕΣΣΔ.

Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και “τίποτα δεν συνέβη εν μία νυκτί”, σύμφωνα με τον Soeson,

Τελικά επέστρεψε στην Εσθονία, αλλά επανειλημμένα επέστρεφε στην Αυστραλία τα επόμενα χρόνια για να δει την Riit και ο δεσμός τους μεγάλωνε σταδιακά.

‘Όταν επέστρεψα από το ταξίδι μου στην Αυστρία το 2007, δεν μπορούσα να αποβάλω την αίσθηση ότι κάτι μου έλειπε από τη ζωή μου, και αυτό το κάτι ήταν η Elfriede‘, δήλωσε ενόρκως.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι για πρώτη φορά η σχέση τους έγινε ρομαντική τον Ιανουάριο του 2013, όταν εκείνη ήταν 92 ετών και εκείνος 37.

‘Αυτό που ξεκίνησε ως ένας υγιής δεσμός που είχα με τη χήρα του εκλιπόντος παππού μου μετατράπηκε αργά αλλά σταθερά σε μια πολύ ουσιαστική και αγαπημένη σχέση’, δήλωσε στη Daily Mail Australia.

‘Κάθε παρόρμηση που προσπάθησα να καταπολεμήσω σχετικά με το μέλλον μας δεν σήμαινε τίποτα όταν σκέφτηκα πραγματικά πόσο ευτυχισμένο με έκανε’.

Ο κ. Soeson εγκατέλειψε τη νομική του καριέρα στην Εσθονία και σύμφωνα με τον ίδιο σύναψε σχέση με την Riit τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν εκείνος ήταν 43 ετών και εκείνη 98 ετών.

‘Η Elfriede ήταν ερωτευμένη μαζί μου και εγώ ένιωθα το ίδιο γι’ αυτήν‘, ανέφερε ο Soeson στην ένορκη κατάθεσή του.

Δεν ήταν σαφές ποια επίδραση θα μπορούσε να έχει ο θάνατος της κας Riit στην έφεση του κ. Soeson.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί τον Μάιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια