HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το «καλό» και το κακό σενάριο για την τιμή της βενζίνης - 13 περιοχές με τιμές «φωτιά»


Ανοδική πορεία ακολουθεί η βενζίνη τις τελευταίες ημέρες, με τη μέση τιμή της να βρίσκεται μία «ανάσα» κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το όριο αυτό.

Μάλιστα, όπως προέβλεψε το πρωί της Δευτέρας (15/4) ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων της Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου, μέχρι το τέλος της εβδομάδας στα περισσότερα βενζινάδικα της Αττικής και των μεγάλων πόλεων, η μέση τιμής της βενζίνης θα φτάσει στα 2 ευρώ/λίτρο.

«Το καλό σενάριο μετά από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, θα είναι να μείνουν οι τιμές στις ίδιες, ομολογώ υψηλές, τιμές στις οποίες βρίσκονται τώρα, να παραμείνει δηλαδή το βαρέλι μεταξύ 90 και 95 δολαρίων», είπε ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε αναφέροντας ότι η παρουσία της Ρωσίας σηματοδοτεί αυτή τη διεθνή διαχείριση του ζητήματος σε υψηλές, αλλά σταθερές ακόμα και εν μέσω απρόοπτων γεγονότων, τιμές.

«Η συνεχής ανοδική τάση την οποία είχαμε επί δύο μήνες στην τιμή τις χονδρικής, έδειχνε ότι κάτι θα συνέβαινε και απορροφούσε εκ των προτέρων, τις αυξήσεις τις οποίες αυτό το “κάτι” θα προκαλούσε. Και τώρα, πρέπει να σας πω ότι ακόμα πληρώνουμε τις αυξήσεις των τελευταίων ημερών. Οι αγορές σήμερα Δευτέρα άνοιξαν, ωστόσο παρά τα γεγονότα οι τιμές τους είναι σταθερές και δεν παρουσιάζουν περαιτέρω αύξησηΑύξηση οφειλόμενη στις τωρινές εξελίξεις, αν τη δούμε, θα τη δούμε το Μάιο», σημείωσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι οι πρατηριούχοι δεν έχουν παρά μόνο ένα πολύ μικρό περιθώριο κέρδους λόγω του πλαφόν, το οποίο έχει θεσπιστεί στις τιμές από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία για να κρατήσει την αγορά ασφαλή από την αισχροκέρδεια, ενώ όσον αφορά τα φαινόμενα απότομης κερδοσκοπικής αύξησης των τιμών λίγο πριν από μαζικές χρήσεις οχημάτων όπως π.χ. οι έξοδοι των εκδρομέων σε 3ήμερα, Χριστούγεννα και Πάσχα, σχολίασε: «Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εξαιτίας του συνδυασμού της αύξησης της ζήτησης με τις ελλείψεις στο απόθεμα των εταιριών. Πάντως οι πρατηριούχοι δεν ορίζουμε οι ίδιοι τις τιμές. Και σε κάθε περίπτωση οι τιμές αγοράς είναι ορατές από τον δρόμο σε μεγάλες σχετικές πινακίδες και δημοσιευμένες στο διαδίκτυο, οπότε καλό είναι οι οδηγοί να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέγουν το κατάλληλο πρατήριο για το γέμισμα του οχήματός τους».

Βενζίνη: Οι περιοχές όπου η τιμή ξεπέρασε τα 2 ευρώ/λίτρο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (τιμές 14/4/2024), η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης πανελληνίως διαμορφώνεται στα 1,963 ευρώ/λίτρο.

Παράλληλα, η μέση τιμή στο diesel κίνησης βρίσκεται στα 1,715 ευρώ/λίτρο.

Ωστόσο, οι περιοχές ανά τη χώρα όπου η βενζίνη έχει «καβαλήσει» τα 2 ευρώ/λίτρο είναι ήδη 13 και είναι οι εξής:Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια