Όπως η πίτσα πεπερόνι, αλλά σε ζυμαρικά!
Υλικά
- 400 γρ. πένες
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 120 γρ. μίνι πεπερόνι
- 240 γρ. μίνι μπάλες μοτσαρέλας
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Βασιλικός ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προσθέστε τις πένες σε αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη φρυγανιά και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, για 4 έως 5 λεπτά μέχρι η φρυγανιά να ψηθεί και να ροδίσει. Αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Όταν οι πένες έχουν μαγειρευτεί, σουρώστε τις και επιστρέψτε τις στη ζεστή κατσαρόλα. Ανακατέψτε τη σάλτσα μαρινάρα και τη ρίγανη.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τα μίνι πεπερόνι και τις μίνι μπάλες μοτσαρέλας.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!