HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οργισμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της βελγικής αστυνομίας: «Είναι παράφρονες – Χτύπησαν οικογένειες – Να τιμωρηθούν παραδειγματικά»


Οργισμένη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την κακοποίηση που υπέστησαν φίλαθλοί της, συγγενείς των ποδοσφαιριστών, αλλά και μέλη του προσωπικού ασφαλείας και της διοίκησης του Δικεφάλου από την απαράδεκτη βελγική αστυνομία στο Μπριζ.

Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ αναφέρει πως επρόκειτο για πρωτοφανές μίσος των αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως.

Παράλληλα θα προχωρήσει σε καταγγελία στην UEFA ενώ θα ενημερώσει λεπτομερώς όλες τις αρμόδιες αρχές, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία.

Ζητάει επίσης από την Κλαμπ Μπριζ να καταδικάσει τη ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας εις βάρος τους.

Φυσικά μετά από όλα αυτά που συνέβησαν χθες στο Βέλγιο και την οργισμένη ανακοίνωση της ομάδας του ΠΑΟΚ η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη.

Πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με την βελγική κυβέρνηση και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία δεκάδων Βέλγων αστυνομικών για την συμπεριφορά τους η οποία ήταν όχι απλώς απαράδεκτη αλλά κυρίως εγκληματική.

Εάν η βελγική κυβέρνηση δεν πράξει τα δέοντα τότε πάει να πει ότι αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές και τις επικροτεί.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει εν συνεχεία η στάση της Ελλάδας να είναι ανάλογη έναντι του Βελγίου.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να φέρεται έτσι σε Έλληνες πολίτες και να μένει ατιμώρητος. Να το θέσουμε απλά. Θα τολμούσαν οι Βέλγοι αστυνομικοί να συμπεριφερθούν έτσι σε Τούρκους; Δεν το πιστεύουμε.

Και ακόμα περισσότερο δεν πιστεύουμε ότι η βελγική κυβέρνηση θα τολμούσε να αγνοήσει την τουρκική.

Σημειώνεται ότι δεκάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, διαμαρτυρήθηκαν για το έγκλημα στα Τέμπη έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για απονομή δικαιοσύνης αλλά και κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πανό έγραφε «57 ψυχές ζητούν δικαίωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωρά σε καταγγελίες στην UEFA, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Βελγίου για τα κρούσματα πρωτοφανούς μίσους των Αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως.

Παράλληλα ενημερώνονται στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Η βελγική αστυνομία αυθαίρετα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, που δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού απέναντι σε εκδρομείς, αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο.

Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας.

Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφαλείας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθ´όλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο.

Όλα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενόψει του επαναληπτικού, περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία των φιλάθλων μας και την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση, όσων υπέστησαν ζημιά άδικα.

Περιμένουμε επίσης και από τους συναδέλφους μας της Club Brugge να καταδικάσουν την εν πολλοίς ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας που αντιμετώπισε τους Έλληνες ως εκ προοιμίου εγκληματίες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για τη διατήρηση της ψυχραιμίας τους μετά τα όσα αντιμετώπισαν, ενώ λυπούμαστε για όσους παρότι είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω της παραφροσύνης της βελγικής αστυνομίας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια