HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αιγίνιο: Η κωμόπολη των πελαργών - Όλη η ιστορία πίσω απ' το πετυχημένο ντοκιμαντέρ – Τι λένε οι δημιουργοί του (βίντεο)


Μια ακόμη εξαιρετική προσπάθεια από ανθρώπους του τόπου μας είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε πριν από μερικές ημέρες στην Βόρεια Πιερία και συγκεκριμένα στο Αιγίνιο Πιερίας.

Ο λόγος για το πολύ πρωτότυπο και πολύ επιτυχημένο ντοκιμαντέρ για τους πελαργούς του Αιγινίου, που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην πρεμιέρα του στις 20 Απριλίου στο πολιτιστικό κέντρο της Μεθώνης (δείτε εδώ το ρεπορτάζ).

Μιλάμε για ένα ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν κάποιοι άνθρωποι με μοναδικό κίνητρο και εφόδιο την αγάπη τους για τον τόπο τους, που τα είχε όλα! Τεχνική αρτιότητα, μοναδικές εικόνες και λεπτομερή πληροφορία για τους πελαργούς και όχι μόνο. Ζωντανή απόδειξη, ότι για 40 περίπου λεπτά που διήρκησε το φίλμ, επικρατούσε απόλυτη ησυχία στην αίθουσα, αφού όλοι ήμασταν απορροφημένοι στην μεγάλη οθόνη.

Αυτός ήταν και ο ένας από τους 2 λόγους που αποφασίσαμε να κάνουμε ρεπορτάζ γύρω από αυτό το ντοκιμαντέρ. Ο δεύτερος λόγος ήταν η εμμονή που έχουμε ως τοπικό μέσο ενημέρωσης εδώ και χρόνια, να βρίσκουμε όμορφες και σημαντικές προσπάθειες των ανθρώπων της Πιερίας, που γίνονται κυρίως με κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας, και να τις αναδεικνύουμε, έτσι ώστε να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση για όλους εμάς. Ίσως γιατί πιστεύουμε ότι έτσι μπορεί να καταφέρουμε όλοι μαζί να βάλουμε την Πιερία ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη και να την δώσουμε την θέση που της αξίζει.




Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε και θ’ ακούσετε τους 3 πρωταγωνιστές που είχαν την ιδέα του εγχειρήματος και την έκαναν πράξη.

Αρχικά ο Γιώργος Σταυρίδης, ασφαλιστής στο επάγγελμα που δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιοχή, που είχε την αρχική ιδέα για το φιλμ, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των επίπλων και πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Βόρειας Πιερίας, ο οποίος μας φιλοξένησε και στην πολύ όμορφη έκθεση επίπλων που διατηρεί στο Αιγίνιο για τις ανάγκες της συνέντευξης που ακολουθεί, και ανέλαβε ως φορέας (του Σωματείου δηλαδή) την προβολή και προώθηση του ντοκιμαντέρ, και τέλος ο Πασχάλη Τερζής, κινηματογραφιστής στο επάγγελμα, γέννημα θρέμμα του Αιγινίου, που πήρε την ιδέα και την έκανε πράξη, δίνοντας το πολύ όμορφο αποτέλεσμα που προαναφέραμε. Αυτοί είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ, αλλά και την συνέντευξης στο παρακάτω βίντεο.




Σας προτρέπουμε ν’ ακούσετε (και να δείτε) ολόκληρη την συνέντευξη – κουβέντα που είχα μ’ αυτούς τους ανθρώπους και ελπίζω να γίνει η αρχή μια νέας σελίδας για τον τόπο μας. Εννοείται ότι οι σχολιασμοί είναι ελεύθεροι και θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις απόψεις σας για το θέμα. Τέλος οι κοινοποιήσεις (αναμεταδόσεις) του βίντεο επιβάλλονται.

Δείτε το βίντεο:




Δείτε ακόμη:

Στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ΑΙΓΙΝΙΟ "Η ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ" ήταν όλοι εκεί!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια