HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γραμματικό: Πάνω από 100 παιδιά αποχώρησαν από κατασκήνωση με εμετούς και πυρετό


Πάνω από 100 παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν από κατασκήνωση στο Γραμματικό, υποφέροντας από έντονες στομαχικές διαταραχές, εμετούς και υψηλό πυρετό.

Τρομοκρατημένοι ορισμένοι γονείς έκαναν λόγο για ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης υποστηρίζουν πως τα συμπτώματα ενδεχομένως να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα και αποδίδουν την εξάπλωση του ιού στο μαζικό επισκεπτήριο του Σαββάτου, όταν και ήρθαν στην κατασκήνωση δεκάδες συγγενείς.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από τη Δευτέρα σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα με υψηλό πυρετό, «τα παιδιά έφαγαν το βράδυ της Κυριακής χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

Η μητέρα, όπως λέει, έφτασε στην κατασκήνωση το απόγευμα της Δευτέρας, περίπου στις 16:30, και αντίκρισε μια κατάσταση χάους με πολλούς εξαγριωμένους γονείς που είχαν έρθει να πάρουν τα παιδιά τους για τον ίδιο λόγο.

Τα παιδιά ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και το ιατρείο της κατασκήνωσης επέμενε πως πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Επίσης μια άλλη μητέρα ανέφερε πως το παιδί της, αλλά και άλλα παιδιά, παραπονέθηκαν για τη γεύση του νερού, που όπως είπαν «μύριζε σαν βόθρος».

Σε κριτική που έκανε πριν από έξι ημέρες στη σελίδα της κατασκήνωσης στο Google ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρώτη φορά πήγε το παιδί μου κατασκήνωση. Απ’ ότι μου είπε της άρεσε πάρα πολύ. Ο λόγος που βάζω τρία αστέρια είναι το νερό που αναγκάζονται τα παιδιά να πιουν. Φέρτε κάποιον που να ξέρει να ελέγξει τις εγκαταστάσεις».

«Το νερό σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιού μου και άλλων παιδιών που ακούσαμε έχει γεύση βόθρου. Το παιδί μου ήρθε στο σπίτι και έπινε νερό σαν να μην είχε πιει καθόλου. Αν έχετε τέτοιο πρόβλημα, έχετε την υποχρέωση να τους δίνετε εμφιαλωμένο οπωσδήποτε».

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης απορρίπτουν αυτές τις καταγγελίες και υποστηρίζουν πως έχουν στείλει δείγματα για ανάλυση τόσο από το νερό, όσο και από το φαγητό. Ισχυρίστηκαν δε πως από την ανάλυση δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δόθηκαν συνολικά 120 άδειες σε παιδιά. Τα περισσότερα είχαν συμπτώματα, ωστόσο αποχώρησαν και κάποια αδέλφια τους. Ορισμένα ακόμη παιδιά νοσηλεύονται στο αναρρωτήριο της κατασκήνωσης και άλλα έχουν ήδη θεραπευτεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια