HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Καταδίκη 2 ετών για τον Φρέντι Μπελέρη - Παραμένει στη φυλακή


Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του Εφετείου του Ειδικού Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Αλβανίας για τον Φρέντι Μπελέρη, η οποία επί της ουσίας επικύρωσε την πρωτόδικη.


Συγκεκριμένα, το Εφετείο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δύο ετών, γεγονός που συνεπάγεται ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή ως κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία (εξαγορά ψήφων).

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού. Έτσι, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στη δίκη ήταν παρούσα και η πρέσβhς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση. «Με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρεντι Μπελερη από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί», δήλωσε η ίδια μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του, ο γιος του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Πέτρος Μπελέρης, έκανε λόγο για «απόφαση ντροπή με μια δίκη παρωδία».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια