HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βίντεο: Χτύπημα σε παραλία της Σεβαστούπολης με 4 νεκρούς - Λουόμενοι τρέχουν να σωθούν


Βίντεο ντοκουμέντο από το χτύπημα της Ουκρανίας σε παραλία της Σεβαστούπολης στην Κριμαία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.


Η Μαρία Ζαχάροβα καταγγέλλει «απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση» από τις ουκρανικές δυνάμεις, υπογραμμίζοντας πως 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 144 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι και δύο παιδιά.

«Οι αξιωματούχοι των χωρών του ΝΑΤΟ θα καλύψουν το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου μέχρι το τέλος και θα κλείσουν τα μάτια στις θηριωδίες του εναντίον των Ρώσων», τονίζει στην ανάρτησή της.

Στο βίντεο καταγράφονται δεκάδες άνθρωποι να τρέχουν να σωθούν ενώ οι βόμβες χτυπούν παραλία στη Σεβαστούπολη στις 23 Ιουνίου.

Το Κρεμλίνο είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ για τη συγκεκριμένο χτύπημα, καθώς η επίθεση έγινε με πυραύλους τύπου ATACMS. Πρόκειται για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τους οποίους έχει προμηθευτεί το Κίεβο από την Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ και προσωπικά ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχαν ισχυριστεί πως έχουν δώσει στην Ουκρανία την άδεια για χρήση τέτοιων πυραύλων μόνο κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στο Χάρκοβο, καθώς από εκείνο το σημείο ο ρωσικός στρατός εξαπολύει επιθέσεις. Είχαν επισημάνει δε πως οι στόχοι θα είναι αποκλειστικά στρατιωτικοί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πύραυλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ ένας πέμπτος εξερράγη στον αέρα.

Αντιδρώντας στην επίθεση στην παραλία της Σεβαστούπολης, η Μόσχα απείλησε πως θα υπάρξουν συνέπειες. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση.

Μάλιστα ο Πεσκόφ πρότεινε οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ γιατί ενεπλάκησαν στις δολοφονίες παιδιών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε την Αμερικανίδα πρεσβευτή για να την ενημερώσει ότι η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο και την Ουάσινγκτον ως εξίσου υπεύθυνες για την φονική πυραυλική επίθεση χθες στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

«Τέτοιου είδους ενέργειες από την Ουάσινγκτον…δεν θα μείνουν αναπάντητες. Σίγουρα θα υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το υπουργείο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια