HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ευρωεκλογές: Για πρώτη φορά η αποχή είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ΝΔ!


Για πρώτη φορά η αποχή φαίνεται πως θα είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ΝΔ στις ευρωεκλογές που έρχονται καθώς στις προηγούμενες διπλές εθνικές εκλογές οι ψηφοφόροι που δεν πήγαν να ψηφίσουν ανήκαν κυρίως σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η αποχή μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 60%!

Αυτό σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα δυσκολευτεί να πιάσει το ποσοστό του 31% και αν το θέμα με την αποχή «στραβώσει» πολύ, στην Πειραιώς μπορεί να δουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Βέβαια, δεν κερδίζει κανείς άλλος πέραν των μικρών δεξιών κομμάτων, ωστόσο ξέρουν στη Νέα Δημοκρατία ότι ο δυσαρεστημένος ψηφοφόρος που δεν ψηφίζει έχει μπει ήδη στην «αναμονή» για να βρει άλλο κόμμα να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές, όσο κι αν αυτό αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο.

Η αδυναμία του πρωθυπουργού να αναφερθεί σε προγράμματα και τις ίδιες τις ευρωεκλογές και η επικέντρωση του να επιτεθεί συστηματικά στον Στέφανο Κασσελάκη για το πόθεν έσχες του, υποβοηθούμενος από τα μίντια και μάλιστα από την στιγμή που ο ίδιος έχει… 39 ακίνητα, με μόνο εισόδημα την βουλευτική αποζημίωση, φαίνεται τελικά πως μάλλον αποσυσπείρωσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ αντί να τους συσπειρώσει.

Φτάσανε στο σημείο κυβερνητικά στελέχη να μιλάνε για κακουργήματα και ποινικές επιπτώσεις και να προαναγγέλλουν έρευνα από την ΑΑΔΕ!

Αυτό δεν δημιούργησε καλές εντυπώσεις καθώς φαίνεται ως προσπάθεια εξαφάνισης των πολιτικών αντιπάλων κάτι που ταιριάζει σε καθεστώτα Αφρικής.

Βέβαια τα ίδια ακριβώς λάθη διαπράττει και ο Στέφανος Κασσελάκης καταγγέλλοντας και αυτός το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

Με λίγα λόγια εμφανίζονται στους πολίτες να τσακώνονται για το ποιος είναι πιο πλούσιος και πως το κατάφερε αυτό!

Και όλα αυτά σε μία εποχή που οι Έλληνες δεν καταφέρνουν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Το ωραίο στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Θ.Οικονόμου, δήλωσε ότι πρώην στελέχη του κόμματος έκαναν τα «στραβά μάτια» στην επιτροπή πόθεν έσχες στην Βουλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Έτσι λοιπόν και οι δύο κάνουν ότι μπορούν για να πάει ο κόσμος στις παραλίες για μπάνιο και να μην πάει να ψηφίσει!

Εάν η αποχή φτάσει το 60% θα πρέπει να λογοδοτήσουν και οι δύο όπως και το ΠΑΣΟΚ καθώς όλοι μαζί έχουν προκαλέσει την αδιαφορία του κόσμου για αυτή την διαδικασία.

Βέβαια οι εκλογές είναι έγκυρες και τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που θα είναι, ακόμα και αν ψηφίσουν δύο άτομα.

Ωστόσο, μια αποχή τέτοιου μεγέθους θα θέσει σοβαρά ζητήματα αποδοχής του πολιτικού συστήματος.

Πάντως, η επιπλέον αποχή σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, όπως προείπαμε θα προέρχεται από τους ψηφοφόρους της ΝΔ που ψήφισαν το κόμμα το 2023.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούσαν μέχρι πριν λίγες ημέρες ότι μπορούσαν να φτάσουν το 34-35%, αλλά τώρα με τόσο πεσμένη συσπείρωση έχουν αλλάξει τις εκτιμήσεις τους προς το 31 με 30%, το οποίο μπορεί να χειροτερέψει όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή.

Ο κόσμος αυτή τη στιγμή θεωρεί το μπάνιο του πολύ πιο σημαντικό από το να στηθεί στην ουρά και να πάει να ψηφίσει ανθρώπους οι οποίοι ουδέποτε αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Το κακό είναι ότι συνεχίζουν να διάγουν και έναν τρόπο ζωής ο οποίος είναι απλησίαστος για αυτούς από τους οποίους ζητάνε την ψήφο τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό όταν βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «όλοι περνάμε δύσκολα»«όλοι θα βάλουμε πλάτη» και άλλες παρόμοιες.

Δεν θέλει πολύ πλέον στον ταλαιπωρημένο ψηφοφόρων για «να του γυρίσει το μάτι» με αυτά που βλέπει και ακούει.

Η συσπείρωση της ΝΔ είναι κοντά στο 70%, όταν στις εθνικές εκλογές είχε ξεπεράσει το 95%! Αυτό από μόνο του εξηγεί πάρα πολλά…


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια