HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η πανέξυπνη φράση του Αινστάιν που, όμως ποτέ δεν την είπε εκείνος


«Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα».


Είναι μια φράση που κυκλοφορεί πολύ - συχνά τυπωμένη σε εμπνευσμένες αφίσες που κοσμούν τους τοίχους της τάξης και των γραφείων - την οποίο επικαλείται όταν κάποιος θέλει να επισημάνει τη ματαιότητα του να κάνει το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. Κάποιοι το αποδίδουν στον διάσημο φυσικό Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Ενώ ο Αϊνστάιν είναι μια πηγή σοφίας που έχει βρει μερικά αρκετά αξιομνημόνευτα αποσπάσματα, ο ορισμός της παράνοιας πάντως, δεν είναι ένας από αυτούς.

Ο Αϊνστάιν είναι μεταξύ πολλών ιστορικών προσώπων που συχνά υπόκεινται σε κακή απόδοση τόσο λόγω της φήμης όσο και της αντιληπτής σοφίας τους.

Ο Garson O'Toole, συγγραφέας του Hemingway Didn't Say That: The Truth Behind Familiar Quotations (2017), έχει απομυθοποιήσει αρκετές από αυτές τις αναφορές. Εξετάζοντας το απόφθεγμα της «παράνοιας», ο συγγραφέας δεν βρήκε κανένα στοιχείο ότι ο Αϊνστάιν όντως είπε αυτή τη φράση όμως βρήκε κάτι άλλο!

Κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης των Ανώνυμων Αλκοολικών το 1981, ένας συμμετέχων ακούστηκε από έναν δημοσιογράφο να λεει αυτη την ατάκα, ως μια πιθανή αναφορά στη χρήση άλλων αποτυχημένων στρατηγικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατάχρησης ουσιών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια