HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ξεκίνησε η παρατεταμένη ζέστη: Οι 2 περιοχές που δεν θα έχουν καύσωνα


Η Μεσόγειος βιώνει ένα έντονο κύμα θερμών αέριων μαζών, με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ υψηλότερες από τα συνήθη επίπεδα για τον μήνα Ιούλιο, ο οποίος έχει μια ενδεικτική μέση θερμοκρασία
 γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι πολύ καλός, στα όρια του καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου, με ορισμένες περιοχές στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Υπάρχει φυσικά και το μελτέμι, που δροσίζει κάποιες περιοχές και λειτουργεί ως «φυσικό κλιματιστικό» με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας αλλά αυξάνει πολύ τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Μαρουσάκη στη Βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τη Ρόδο να καταγράφει ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά την Αττική, οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές με ηλιοφάνεια και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι τους 37 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, ενώ θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες στα ανατολικά και βόρεια προάστια.

Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες.

Οι επόμενες ημέρες θα παραμείνουν αρκετά ζεστές και με θερμοκρασίες ανώτερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το μελτέμι θα συνεχίσει να πνέει δυνατά, διατηρώντας αυτές τις συνθήκες τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου.


Καιρός: Παραμένει η ζέστη και το επόμενο 10ήμερο Ιουλίου

Τις προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη έρχεται να «επιβεβαιώσει» και ο Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι η θερμοκρασία θα είναι πιο υψηλή για την εποχή, ενώ τονίζει ότι «ανάσες δροσιάς» θα πάρουν συγκεκριμένες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Παρατεταμένη ζέστη στη χώρα μας το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παρότι δεν προβλέπονται ιδιαίτερα ακραίες τιμές, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κατά 6 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Ανάσα δροσιάς θα έχουν μόνο οι ανατολικές περιοχές που επηρεάζονται από το μελτέμι, κυρίως οι Κυκλάδες και η Βόρεια Κρήτη.

Από την Παρασκευή η ζέστη θα είναι περισσότερο αισθητή καθώς εξασθενεί το μελτέμι σε πολλές ανατολικές περιοχές και περιορίζεται στο Ανατολικό Αιγαίο , τις Ανατολικές Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα».


Ο καιρός από την ΕΜΥ τις επόμενες μέρες

Για Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια ορεινά (κυρίως της Θράκης) ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Για Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Για Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Για Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Για την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν, κυρίως στα ορεινά, τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια