HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Το έγγραφο ντοκουμέντο της ΑΑΔΕ που παρουσίασε ο Δημητρακόπουλος


Ο δικηγόρος του γνωστού τραγουδιστή, Αντώνη Ρέμου, Μιχάλη Δημητρακόπουλος παρουσίασε ένα έγγραφο ντοκουμέντο από την ΑΑΔΕ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με την υπόθεση φοροδιαφυγής, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μη καταβολή χρεών.

Ανέφερε ότι ένα από τα ψέματα που έχουν διαδοθεί είναι ότι ο Αντώνης Ρέμος δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ προς τον Ηρακλή, παρότι η σχετική έκθεση της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει ότι το 2021 είχε καταβάλει περίπου 1.240.216 ευρώ.

Ο δικηγόρος επισήμανε ότι «υπάρχει επίσημο έγγραφο από την ΑΑΔΕ, έρχεται η άλλη Αρχή που καταπολεμά το μαύρο χρήμα και με δήλωσή της στα μέσα ενημέρωσης, που λέει ότι εμείς είμαστε η πηγή, λέει ψέματα βάρβαρα σε βάρος του κυρίου Αντώνη Ρέμου ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ. Αυτός ο πολίτης λοιπόν, πώς να αισθανθεί όταν οι ανεξάρτητες αρχές μας πληροφορούν για καινούργια ψέματα, τα οποία με ντοκουμέντα αποδεικνύονται;»

Επιπλέον ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως «διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατά το στάδιο αυτό. Δεν υπάρχει ποινική δίωξη. Δεν υπάρχει κατηγορία. Άρα σωστά είπε ότι ελέγχεται. Είναι ένας πολίτης και τίποτα περισσότερο. Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και καλώς έγινε η έρευνα, από την Αρχή Καταπολέμησης Περιουσίας, η οποία δεν είναι νόμιμη και κάποιος επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει. Υπογράμμισε πως ο γνωστός τραγουδιστής δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση και εκφράζει κάποιες απορίες όπως «πως είναι δυνατόν το πόρισμα της συγκεκριμένης αρχής να διαρρέεται στους δημοσιογράφους και να μην το έχουμε λάβει εμείς στα χέρια μας;».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι ένα «θεσμικό ατόπημα» το οποίο δεν είναι σωστό. «Δεν φοβάμαι ειλικρινά σας μιλάω να σας πω αυτά που πιστεύω. Δεν είμαι δικηγόρος που κρύβομαι. Από κει και πέρα αυτό που λέω. Υπάρχουν αποδείξεις, υπάρχουν εφημερίδες, υπάρχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που διαβάζουν το πόρισμα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Ρέμος. Εγώ δεν το ξέρω. Ο Αντώνης Ρέμος δεν το ξέρει. Ο συνάδελφός μου Στάθης Μπακάλης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση από παλιά σε φορολογικό επίπεδο, δεν το ξέρει. Όταν πάρουμε το πόρισμα και θα ζητήσουμε το πόρισμα επισήμως τη Δευτέρα από την εισαγγελική αρχή, γιατί εκεί έχει διαβιβαστεί, θα δημοσιοποιήσουμε και την υπεράσπιση».

Σημείωσε πως παρέλαβαν μόνο μία διάταξη ότι δεσμεύονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Αντώνη Ρέμου.

Ο δικηγόρος υπογράμμισε πως «για να μπορέσει να υπάρχει ποινική δίωξη θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις. Και για να μπορεί να καταδικαστεί ένας άνθρωπος πρέπει να υπάρχει βεβαιότητα. Στοιχειώδεις κανόνες σε ένα κράτος δικαίου».

Τόνισε πως η θέση του κυρίου Ρέμου είναι ότι δεν γνωρίζει αυτά που του αποδίδονται και ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί κανένα πόρισμα.

Αναρωτήθηκε πως μια Αρχή η οποία πρέπει να διαφυλάσσει το απόρρητο, δίνει πληροφορίες για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως «ο Αντώνης Ρέμος χαιρετίζει την πρωτοβουλία που έκανε η ανεξάρτητη αρχή που καταπολεμά τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δεν θέλει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση. Τα παράπονα που διατυπώνονται μέσω ημών των δικηγόρων του Μπακάλη και εμού, είναι ότι υπήρξε διαρροή διαρροή, ότι ο Ρέμος έχει φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια 50.000 ευρώ».

Όπως εξήγησε «αυτή η διαρροή είναι που τον προσέβαλε ως άνθρωπο διότι από εκείνη τη στιγμή και πέρα το διαδίκτυο δικαίως τον κατακρεουργεί. Γιατί ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς του Αντώνη του Ρέμου, αν δήλωνε στην πενταετία 50.000 ευρώ, πράγματι είναι προκλητικό» και συμπλήρωσε πως αυτό το ψεύδος προέρχεται από τους δύο φορείς που έχουν στα χέρια τους αυτό το πόρισμα.

«Η μία είναι η Εισαγγελία που αποκλείεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών να το έχει κάνει. Η δεύτερη είναι η Αρχή καταπολέμησης των προϊόντων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα... και η αλήθεια που τον πληγώνει αφάνταστα ότι έγινε μια χρονιά την περίοδο του covid το 21, όπου τότε όλα τα μαγαζιά ήταν κλειστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τις χιλιάδες ευρώ που πληρώνει η εφορία, ο Αντώνης Ρέμος όλα αυτά τα χρόνια, στην πενταετία και πιο παλιά γιατί η πενταετία ελέγχεται τα αποκρύπτουν» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να πω τα ποσά που πληρώνει στην εφορία γιατί ζούμε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά και επίσης υπάρχει και ανθεί και εγκληματικότητα και μπορεί να τους στοχοποιήσουν. Σας λέω όμως ότι αυτή η διαρροή είναι το παράπονό μας. Πόλεμο δεν ξεκινάμε με τις αρχές. Πόλεμο ξεκινάμε με το ψεύδος απ όπου και να προέρχεται».

Επιπλέον, ανέφερε πως ο τραγουδιστής συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα γιατί εργάζονται 100 άνθρωποι.Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια