Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Η υπόθεση αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ. Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΙΚΗ καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ μαζί με Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».
Σε συνομιλία που είχε ο κ. Σαλμάς με κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά, υποστήριξε ότι «δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης» και πρόσθεσε ότι στην Επιτροπή ζήτησε από τους βουλευτές «να ψηφίσουν ό,τι λέει το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και η συνείδησή τους».









0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!