Για αλλαγή του καιρού κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, με την πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία να απέχει λίγα 24ωρα. Από το πρωί της Τρίτης, η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή. Ωστόσο, πριν η διαταραχή από την Ιταλία φτάσει προς τη χώρα μα, ο υδράργυρος θα ανέβει ξανά από την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα ακολουθήσει μετά το Σαββατοκύριακο η πρώτη φθινοπωρινού τύπου διαταραχή.
Για αύριο, Τετάρτη αναμένεται μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας, με τη ζέστη να περιορίζεται στα δυτικά ηπειρωτικά, καθώς και στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου.
Από την Πέμπτη, και κυρίως την Παρασκευή, ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την ανιούσα, χωρίς όμως να αναμένονται ακραίες θερμοκρασίες.
Θα ακολουθήσει η οργάνωση της πρώτης φθινοπωρινού τύπου διαταραχής, η οποία αρχικά θα επηρεάσει κυρίως την Ιταλία και την κεντρική Μεσόγειο και στη συνέχεια θα κινηθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας και τη χώρα μας.
Η συγκεκριμένη διαταραχή θα κινηθεί προς την Ελλάδα, φέρνοντας βροχές αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Σταδιακά, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περισσότερο, οδηγώντας σε ένα σαφώς πιο φθινοπωρινό καιρικό σκηνικό, με θερμοκρασίες πιο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και βροχοπτώσεις, οι οποίες τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν ένταση.
Προς το παρόν, πάντως, μέχρι και το Σαββατοκύριακο δεν αναμένονται ιδιαίτερες ακρότητες.









0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!