HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτοί θα είναι οι επόμενοι Δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι στην Πιερία!!!

Κατ’ αρχάς ξεκαθαρίζω από την αρχή, ότι το παρακάτω κείμενο είναι καθαρά η προσωπική μου άποψη την οποία και καταθέτω σήμερα. Σημειώστε λοιπόν την ημερομηνία και όταν έλθει η ώρα, ανατρέξτε ξανά εδώ για την επιβεβαίωση ή την διάψευσή της.

Ο λόγος που αποφάσισα να καταθέσω αυτή την προσωπική μου άποψη είναι όλη αυτή η προεκλογική (τρελή) κατάσταση που δημιουργήθηκε εδώ μερικούς μήνες στην Πιερία με τις σχεδόν καθημερινές ανακοινώσεις υποψηφίων (δημάρχων και συμβούλων). Και ακόμη δεν έχουμε τελειώσει. Είμαστε μόνο στην αρχή…

Όλο αυτό το κλίμα λοιπόν, βοήθησε στο να ευδοκιμήσουν διάφοροι «Γκεμπελίσκοι», οι οποίοι κράζουν υπερ του ενός ή του άλλου δελφίνου για τις Δημαρχίες και την Αντιπεριφέρεια, θεωρώντας ότι έτσι αποπροσανατολίζουν το εκλογικό σώμα.


Βέβαια υπάρχουν αυτοί που είτε δεν ασχολούνται με όλα αυτά, παρα μόνο με την δουλειά τους, είτε δεν έχουν ιδέα περι πολιτικής, είτε απλά ψηφίζουν με βάση το συμφέρον τους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, που και πολιτική σκέψη έχουν, και ξέρουν να «διαβάζουν» ανάμεσα απ’ τις λέξεις, αλλά έχουν και λόγο.

Σήμερα λοιπόν και θέλοντας να δώσω τέλος σε σενάρια του τύπου «Αυτός “θα περπατήσει” στις δημοτικές εκλογές» ή «Αυτός είναι ο επόμενος Δήμαρχος» και άλλα τέτοια, σας παραθέτω ένα απόσπασμα μια ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπεύθυνος ν’ αναλύσει και να προτείνει σχέδιο δράση του κόμματος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στον Real FM και στους δημοσιογράφους Λυριτζή και Καμπουράκη.


Ακούστε λοιπόν προσεκτικά το απόσπασμα, έχοντας υπ΄ όψιν σας όλα όσα γνωρίζετε περι υποψηφίων και όλα όσα ακούτε καθημερινά εκεί έξω, στα καφενεία. Επίσης θυμηθείτε ότι μέχρι στιγμής οι υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν επίσημα κατά 75% προέρχονται (κατά βάση) από τη Νέα Δημοκρατία, και το υπόλοιπο 25% απ΄όλα τα υπόλοιπα κόμματα, έχοντας ελάχιστα ψήγματα υποψηφίων από την δεξιά παράταξη. Και μιλώ για τους «ανεξάρτητους» συνδυασμούς που είτε έχουν ήδη ανακοινωθεί, είτε πρόκειται ν’ ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Δηλαδή μέσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα.

Τέλος έχετε υπ’ όψιν σας ότι εφέτος έχει αλλάξει το εκλογικό σύστημα (ο νόμος δηλαδή) και ότι ο «Κλεισθένης» ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί έστω μια φορά για να έχουμε δείγμα γραφής να προχωρήσουμε σαν χώρα. Ο νόμος «έκτρωμα» όπως τον ονομάζουν αρκετοί πολιτικοί έχει πολλά σκοτεινά σημεία που θα δυσκολέψουν αυτές τις εκλογές και τους υποψήφιους.

Ακούστε λοιπόν τι είπε ο κ. Κακλαμάνης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές:


Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά απ’ αυτή τη συνέντευξη, προέκυψε ο ανασχηματισμός τον οποίο παρεμπιπτόντως είμαι σίγουρος ότι δεν τον «αναγνώσαν» σωστά οι «Γκεμπελίσκοι» που προανέφερα.

Συμπέρασμα:

Οι επόμενοι δήμαρχοι της Πιερίας (και περιφερειακοί σύμβουλοι, εννοείται) για να εκλεγούν πρέπει να πληρούν τις 3 παρακάτω προδιαγραφές:

1ον) Να έχουν μελετήσει και αναλύσει σωστά και επαρκώς τον «Κλεισθένη». Αν «κατέβουν» σε εκλογές χωρίς να τον ξέρουν καλά, την πάτησαν.

2ον) Να έχουν ένα άψογα στελεχωμένο και οργανωμένο επιτελείο που να εφαρμόζει αποτελεσματική στρατηγική συλλογή ψήφων, και…

3ον) Να έχουν «χοντρό πορτοφόλι» ή αλλιώς «παχυλό μπάτζετ» ή πιο λαϊκά «να στρώσουν» πολύ χρήμα σ’ αυτές τις εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς τους πολίτες. Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο κείμενο κάποια άλλη στιγμή…(όταν έρθει η ώρα του).

Αν στους νυν αλλά και στους μέλλοντες υποψήφιους διεκδικητές της ψήφο του λαού στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, λείπει ένα από τα 3 συστατικά, τότε μειώνεται κατά 30% η πιθανότητά τους να εκλεγούν. Είναι τόσο απλό.


Καλή επιτυχία… στον λαό αυτής της χώρας!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια