HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θυμάστε αυτή την φωτογραφία; Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Kapa News τι είναι και τι πρόκειται να γίνει…


Την καλησπέρα μου στην παρέα! Πριν από 15 περίπου ημέρες, και συγκεκριμένα στις 2 Σεπτεμβρίου είχαμε ανεβάσει την κεντρική φωτογραφία του άρθρου που βλέπετε, με τον τίτλο που βλέπετε.

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε τι δείχνει και τι προμηνύει η συγκεκριμένη φωτογραφία. Από πολύ έγκυρες πηγές μάθαμε κάπου στα τέλη του προηγούμενου μήνα ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε κάποια σημαντικά τοπικά (της Πιερίας εννοούμε) κομματικά στελέχη και τους βουλευτές Πιερίας ζητώντας τους να ετοιμάσουν μια πρόταση ενός μεγάλου έργου για την Πιερία. Ένα έργο που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία γενικότερα. Φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικά εννοεί λέξη προς λέξη όσα λέει και είναι αποφασισμένος. Πάμε όμως παρακάτω.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που προανέφερα (δηλ. βουλευτές, στελέχη κ.λ.π.) ήταν και ο πρώην Υφυπουργός Υγείας και πολλά χρόνια βουλευτής της Ν.Δ. στην Πιερία, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Η ιδέα για την πρόταση ενός μεγάλου έργου όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός, δεν άργησε να πέσει στο τραπέζι, και δεν ήταν άλλη από την αποπεράτωση του Κέντρου Αποκατάστασης- Αποθεραπείας Κλειστής Νοσηλείας Βορείου Ελλάδας που είχε ξεκινήσει να γίνει στην Βόρεια Πιερία, και συγκεκριμένα στο Αιγίνιο Πιερίας.

Δυο λόγια για το έργο:

Το συγκεκριμένο έργο είχε ξεκινήσει ως ιδέα αλλά και ως υλοποίηση από τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο γύρω στο 2007-2008, τότε δηλαδή που υπηρετούσε ως υφυπουργός υγείας. Επρόκειτο για ένα έργο ενδεικτικού προϋπολογισμού 124 εκ. ευρώ περίπου και με χρηματοδότηση του Σ.Δ.Ι.Τ. Μάλιστα είχε βρεθεί και ο χώρος που θα χτιζόταν το Κέντρο Αποκατάστασης.
Σε οικόπεδο περίπου 170.000 τ.μ. στην περιοχή του Αιγινίου στα όρια των Νομών Πιερίας και Θεσσαλονίκης, το οποίο παραχωρήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγινίου και θα δημιουργηθεί προκειμένου να καλύψει το σημαντικό κενό που υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα αναφορικά με τις υπηρεσίες αποκατάστασης αποτελώντας μια ειδική νοσηλευτική μονάδα με αποκλειστικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης ανοικτής και κλειστής νοσηλείας.

Ο χώρος που προτάθηκε να κατασκευαστεί έχει παραχωρηθεί από τον τοπικό Δήμο έχει αναγνωριστεί και είναι κομβικό σημείο μεταξύ των οδικών αξόνων (Εγνατία, ΠΑΘΕ), της σιδηροδρομικής γραμμής, με γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση από τους Νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας (βλέπε εικόνες). Όπως βεβαίωνε τότε μάλιστα η Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ήταν (και είναι) ένα επιλέξιμο και ώριμο έργο το οποίο όμως δεν προωθήθηκε ποτέ τελικά προς υλοποίηση.



Όπως καταλαβαίνετε, επρόκειτο για ένα πολύ αναγκαίο και σπουδαίο έργο. Ένα έργο υψηλής αναπτυξιακής προτεραιότητας και κοινωνικής ωφελιμότητας για την Βόρεια Ελλάδα, την Πιερία και ειδικότερα για την περιοχή του Δήμου Πύνδας – Κολινδρού. Τι έφταιγε; Οι συγκυρίες; Ότι έπεσε η κυβέρνηση λόγω πρόωρων εκλογών τότε; Δεν γνωρίζουμε ακριβώς.

Σημασία πια έχει ότι το έργο αυτό ξανα έπεσε στο τραπέζι. Και αυτή την φορά φαίνεται να έχει όλες τις προϋποθέσεις, τα χρήματα, την μελέτη, τους κατάλληλους ανθρώπους να το στηρίξουν, και όλη την Πιερική κοινωνία στο πλευρό του.

Απ’ ότι μαθαίνω οι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας Πιερίας, έχουν ήδη ενημερωθεί και αποφανθεί θετικά για το έργο, ο Γιώργος ο Κωνσταντόπουλος, του οποίου ήταν και η αρχική ιδέα, είναι διαθέσιμος και έτοιμος να βάλει και αυτός πλάτη, και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, πολύ σύντομα η Πιερία θα έχει ένα έργο μεγάλης ανάπτυξης, όχι μόνο της Βόρεια Πιερίας, αλλά ολόκληρης της Πιερίας.

Μήπως τελικά αυτός ο τόπος αλλάζει σελίδα; Μήπως μας περιμένει ένα  καλύτερο αύριο; Μήπως να βάλουμε κι εμείς όλοι μαζί ένα χεράκι και να μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα από τους άλλους; Μήπως;;;;



Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-

Διαβάστε ακόμη:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια