HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η κάθετη αύξηση δημοτικών τελών κατά 20% σε ΌΛΑ τα νοικοκυριά του Δήμου Κατερίνης είναι πλέον γεγονός! (βίντεο)


Ψηφίστηκε κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση η αύξηση των δημοτικών τελών για το 2020 κατά 20%, κατά πλειοψηφία, κι έτσι από 1/1/2020 ξεκινάει η εφαρμογή της.

Την διαφορά θα την δούνε όλοι οι δημότες στον λογαριασμό του ρεύματός τους. Σε ότι αφορά την συνεδρίαση να σημειωθεί ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το μέτρο. Στις ομιλίες τους, τόσο οι επικεφαλής των συνδυασμών, όσο και μεμονωμένα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αιτιολόγησαν την ψήφο τους λέγοντας ότι το 1.070.000 ευρώ που θα είναι το όφελος από την συγκεκριμένη αύξηση, μπορεί να εξασφαλιστεί και από άλλους πόρους, και δεν χρειάζεται να επιβαρυνθούν περισσότερο τα νοικοκυριά των δημοτών που είναι ήδη βεβαρημένα από την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα την τελευταία δεκαετία.

Από την μεριά του ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία επιχειρηματολόγησαν υπερ της αύξησης, λέγοντα πως α) είναι πολύ χαμηλή, β) ο χρόνος που υπάρχει για να κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ελάχιστος και δεν προλαβαίνουν να βρουν άλλες λύσεις μέχρι την καταλυτική ημερομηνία κατάθεσής του, και επιβάλλεται πλέον μετά την ταμειακή εικόνα που βρήκαν στον Δήμο, φέτος να καταθέσουν έναν σοβαρό, αξιόπιστο και ρεαλιστικό προϋπολογισμό για ν’ αποφύγει ο Δήμος Κατερίνης της επιτροπεία και το μνημόνιο, και γ) οι αυξήσεις που επιβάλλονται σήμερα είναι προσωρινές και θα ισχύσουν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, και ότι του χρόνου θα αφαιρεθούν. «Θεωρήστε το σαν ένα δάνειο από τους δημότες, το οποίο θα επιστρέψουμε πίσω του χρόνου, που θα έχουν θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά του Δήμου αφού θα τον νοικοκυρέψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Κουκοδήμος, και ο Αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Βαγγέλης Κήπου.

Στη συνεδρίαση επικράτησε αρκετή ένταση τόσο κατά την διάρκεια της συζήτησης, όσο και κατά την ψήφιση των αυξήσεων. Καθ΄ όλη την διάρκεια εκτοξευόταν υπονοούμενα και «μπηχτές» απ’ όλες τις πλευρές.

Στο Δήμο Κατερίνης ξεκίνησε ο έλεγχος των οικονομικών από δικαστικές αρχές
Η είδηση βέβαια της μέρας ήταν ότι ήδη υπάρχει μια επιτροπή που κάνει κατασταλτικό έλεγχο των οικονομικών του Δήμου Κατερίνης, και μάλιστα σε βάθος 10ετίας. Έτσι τουλάχιστον ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κουκοδήμος επίσημα εχθές, μετά την τοποθέτηση του κ. Ευγένιου Παπαδόπουλου, απαντώντας τον παράλληλα στην ερώτηση που έθεσε στην τοποθέτησή του νωρίτερα, για το που πήγαν τα λεφτά που ισχυρίζεται η πλειοψηφία ότι λείπουν απ’ τα ταμεία του Δήμου. Ο Δήμαρχος μάλιστα είπε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή ξεκίνησε ήδη τις εργασίες της, και ότι αποτελέσματα θα υπάρχουν μετά από τουλάχιστον 3 μήνες.

Ακολουθούν μερικά βίντεο από την χθεσινή ενδιαφέρουσα συνεδρίαση:



Η αρχική τοποθέτηση του δημάρχου κ. Κουκοδήμου ατη χθεσινή συνεδρίαση. Πηγή του βίντεο "Πιερική Αλήθεια"







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια