Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σε εξέλιξη ευρύ πρόγραμμα ανάπλασης στις παιδικές χαρές

Στη σταδιακή αναβάθμιση των παιδικών χαρών στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, στοχεύει το ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων, που είναι σε εξέλιξη από την Τεχνική Υπηρεσία. Παράλληλα με την ανάπλαση των υφιστάμενων παιδικών χαρών σχεδιάζεται και η δημιουργία νέων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εργασίες ανάπλασης και τεχνικές παρεμβάσεις ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησης ολοκληρώθηκαν ήδη στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην Κατερίνη και ειδικότερα στις οδούς: Αρίωνος, Βενέζη, Άτλαντος, καθώς και στο Π.Κεραμίδι.
Επιπλέον, νέες παιδικές χαρές με τα πιστοποιημένα παιχνίδια τους, απολύτως εναρμονισμένα στα διεθνή πρότυπα και ασφαλή για τους επισκέπτες τους δημιουργήθηκαν στην Τ.Κ. Ρητίνης, στον αύλειο χώρο του 8ου νηπιαγωγείου στον σιδηροδρομικό σταθμό, στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού στη Δ.Κ. Καλλιθέας αντίστοιχα.

Παιδικές χαρές με ταυτότητα

«Επιδίωξή μας είναι να αποκτήσουν ταυτότητα οι παιδικές χαρές, να γίνουν ελκυστικοί χώροι για τα παιδιά και σταδιακά να μεταμορφωθούν σε προορισμό για όλη την οικογένεια και τόπο συνάντησης για τους περιοίκους. Στο πλαίσιο αυτό ανακατασκευάζουμε τις παιδικές χαρές με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στη λειτουργία, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την αισθητική. Οι ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικές συνθήκες συνιστούν βασικούς στόχους των παρεμβάσεων μας σε όλες τις παιδικές χαρές» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Χρώμα & ασφάλεια

«Προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε τις συνθήκες ασφαλείας σε όλες τις παιδικές χαρές με έμφαση στη δημιουργία όμορφων, υψηλής αισθητικής ελκυστικών χώρων παιχνιδιού, με  πολύ χρώμα» τονίζει από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης.

Το πρόγραμμα παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων ως εξής: εργασίες εξομάλυνσης του εδάφους,  δημιουργία ασφαλούς και επισημασμένου, για τη συγκεκριμένη χρήση, υπαίθριου χώρου με κατασκευή περίφραξης και ελεγχόμενης εισόδου, εγκατάσταση φωτισμού, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και να μπορούν να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν.

Επιπλέον, την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών παραμονής για τους συνοδούς των παιδιών με την τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού, όπως καθιστικών, δοχείων απορριμμάτων  κ.ο.κ.
Ανάλογες παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη, καθώς και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.