Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

''Πρόγραμμα Συλλογής Πλαστικών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας''

Είμαι ΑμΕΑ. Δε γεννήθηκα έτσι, αλλά αναγκάστηκα να συμβιβαστώ. Δε θα πω ότι μου ήταν εύκολο… Πόσο απλό είναι, άλλωστε να δεχτείς, ότι:
Δε θα κουνήσεις ξανά τα πόδια σου;
Δε θα περπατήσεις;
Δε θα ξανατρέξεις;

Εσείς έχετε αναλογιστεί πόση ώρα χρειάζεται ή πόσα εμπόδια συναντάει ένας χρήστης αμαξιδίου ή ένας τυφλός, για να κάνει καθημερινές δουλειές; Σας διαβεβαιώνω πως οι άνθρωποι με αναπηρία κινητική και μη έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους. Η προσπελασιμότητα και η δυνατότητα πρόσβασης όλων των πολιτών σε ζωτικούς χώρους, δομές και υπηρεσίες είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και όχι προνοιακή παροχή. Γιατί, η ΑΝΑΠΗΡΙΑ είναι μια λέξη, όπου δεν κολλάει…δε λερώνει…δεν προσβάλλει…Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κατοικούν περίπου 1.000.000 ΑμΕΑ, δηλαδή το 10% του πληθυσμού, 1 στους 10 πολίτες, με λίγα λόγια, είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «μαχητές», γιατί σε καθημερινή βάση καλούνται να αντιμετωπίσουν ποικίλες δυσκολίες. Όλοι μας μπορούμε μέσα από απλές κινήσεις να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, γιατί όλοι είμαστε ΊΣΟΙ.

Πριν από τρία χρόνια η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, το Εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την αγορά ενός αναπηρικού αμαξίδιου. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου, το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, το Κέντρο Ημέρας «Τέσσερις εποχές», ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, η εταιρεία «Αυτοκινήτοδρομος Αιγαίου», καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας. Με γνώμονα τη «θέληση» και οδηγό το «όλοι μαζί μπορούμε» επιτεύχθηκε η αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου με σκοπό τη βελτίωση της μετακίνησης και την κάλυψη ιδιαίτερων αναγκών ανάμεσα στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης), όπου μοιράζονται τον ίδιο χώρο.

Τρία χρόνια μετά η Διασωστική Ομάδα Πιερίας επιθυμεί να συνεχίσει εκ νέου αυτή την όμορφη δράση και να προσφέρει ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο στους συμπολίτες μας. Για τον λόγο προβαίνει στη συλλογή καπακιών, καθαρών και συμπιεσμένων πλαστικών μπουκαλιών είτε νερού, είτε αναψυκτικών, καθώς και καθαρών, αλλά όχι συμπιεσμένων πλαστικών συσκευασιών απορρυπαντικών. Σε αυτή την προσπάθεια θα χρειαστούμε την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθειά σας.

 Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, όχι για την ανταμοιβή, αλλά για τη χαρά που απλόχερα θα τους προσφέρουμε. Σύντομα, θα δημιουργηθούν διάφορα σημεία περισυλλογής στην πόλη μας! Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στη δράση μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω email “diasostikiomadapierias2001@gmail.com”, είτε τηλεφωνικώς στον ακόλουθο αριθμό: 698 864 7996.

Ας μαζέψουμε καπάκια και πλαστικά μπουκάλια και ας μοιράσουμε χαμόγελα!Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.