HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πάμε για εκλογές; (Ποια πρόσωπα θα έχουν σημαίνοντα ρόλο στην Πιερία;)

Καλησπέρα τα παιδιά. Παρά τις εκ του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, φαίνεται να πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι ίσως τελικά να πάμε σε πρόωρες εκλογές φέτος τον Σεπτέμβριο, με τους λόγους να είναι πολλοί, σύμφωνα με όσους επιμένουν στην υπόθεση αυτή:

- Η Κυβέρνηση είναι στα πάνω της μετά την πανδημία και την επιτυχή αντιμετώπιση του υγειονομικού θέματος.

- Ο Σύριζα φαίνεται να παραμένει σε άμυνα και εσωστρέφεια, με τις υποθέσεις Παπαδημούλη, Παπαγγελόπουλου και πλέον Παππά να στρέφουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από τις προτάσεις του.

- Τα 60+ δις Ευρώ που περιμένουμε από την Ευρώπη φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν να έρχονται στο τέλος του 2021 και μάλλον στο 2022, με υποχρέωση απορρόφησης ως το 2024. Οπότε σε αυτή την περίπτωση είναι όντως σημαντικό να υπάρχει μία κυβέρνηση που θα έχει μπροστά της ορίζοντα τετραετίας για να ξεκινήσει και να τελειώσει όλα τα έργα.

- Πολλοί άλλοι λόγοι μικρότερης σημασίας

Αν λοιπόν πάμε προς αυτή την εκλογική κατεύθυνση, το φετινό καλοκαίρι θα είναι θερμότερο πολιτικά από ότι θα περίμενε κανείς. Για αυτό και ακούω ότι διάφοροι έμπειροι πολιτικοί αναλυτές στην Πιερία έχουν ήδη ξεκινήσει να μετρούν τα συν και τα πλην της υπόθεσης, καθώς και το ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα έχουν σημαίνοντα ρόλο στην Πιερία (εκτός των βουλευτών).

Σοφία Μαυρίδου
Η αντιπεριφερειάρχης δεν έχει σταματήσει να κινείται δυναμικά, προχωρώντας έργα σε κάθε σημείο του νομού και τρέχοντας ακατάπαυστα. Η εργατικότητά και η δουλειά της θα είναι πολύτιμες για τη ΝΔ σε αυτή την αναμέτρηση.

Κώστας Κουκοδήμος
Ο δήμαρχος Κατερίνης είναι πολύ ισχυρός, έχει ήδη δώσει θετικά δείγματα γραφής και ξέρει τον νομό Πιερίας καλύτερα από τον καθένα. Η μεθοδικότητα και η δουλειά του θα μετρήσουν πολύ και θα χρειαστούν στη Νέα Δημοκρατία.

Βαγγέλης Γερολιόλιος
Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου θα έχει μεγάλη μάχη να δώσει, για να στηρίξει την παράταξή του και να αποσπάσει ποσοστά που θα τη βοηθήσουν να κερδίσει καθαρά τον νομό. Η ΝΔ ποντάρει πολλά σε αυτόν.

Ανέστης Μανώλας
Η Βόρεια Πιερία είναι κάστρο για τη Νέα Δημοκρατία και ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού θα κληθεί να βοηθήσει προκειμένου να παραμείνει αυτή η κατάσταση.

Γιώργος Νταντάμης
Είναι ο de facto ηγέτης της Κεντροαριστεράς στον δήμο της Κατερίνης, όντας αναπληρωτής δημάρχου και έχοντας στα χέρια του τον μισό μηχανισμό του δήμου. Θα έχει κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις και πολλοί τον θεωρούν ένα από τα δύο πρόσωπα κλειδιά, μαζί με τον Σάββα Χιονίδη.

Χάρης Τζαμακλής – Αστέριος Καστόρης
Πολλοί είναι οι ψηφοφόροι του κόμματος που περιμένουν από τους πρώην βουλευτές του Σύριζα να βγουν μπροστά στη μάχη και ας είναι ο αγώνας δύσκολος. Μόνο με συσπείρωση και όλα τα στελέχη μαζί στον αγώνα ο Σύριζα θα μπορέσει να ανέβει στην Πιερία.

Σάκης Γκούνας
Θα μπει σε αυτό το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Σύριζα, όπως προσπαθεί τα τελευταία χρόνια; Θα τρέξει για το κόμμα του σε περίπτωση που δεν μπει; Είναι κρίσιμο το ερωτηματικό, μιας και ο Σάκης είναι πολύ αγαπητός, πρώτος σύμβουλος του Γιώργου Νταντάμη και με μεγάλη εμβέλεια στην κοινωνία.

Μαρία Μίχου – Νίκος Τσακιρίδης
Οι δυο τους, μαζί με πλειάδα άλλων στελεχών, θα προσπαθήσουν να δώσουν την έδρα στο Κιναλ, μιας και η Απλή Αναλογική ενδέχεται να δημιουργήσει πολλές καραμπόλες. Είναι δυνατοί και αγαπητοί, τους έχει ανάγκη ο χώρος τους.

Το θέμα φυσικά δεν εξαντλείται εδώ. Το ενδεχόμενο εκλογών θα αλλάξει όλα τα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη της Πιερίας. Θα επανέλθω!


Γράφει & Υπογράφει



Διαβάστε ακόμη:

Τουρισμός στην Πιερία και υγεία – Διαβάστε ποιος είναι ο σχεδιασμός της φετινής σεζόν από την 3η ΥΠΕ 

Β. Έξαρχος: «Η Ελλάδα είναι ο πιο ασφαλής υγειονομικά τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε ικανοποιητική ζήτηση αρκεί…»

Απορίες του Θωμά Αναστασιάδη για το δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνη;

Φουλ επίθεση από Γιώργο Νταντάμη εναντίον αυτών που ρυπαίνουν! Δείχνει να ξέρει ποιοι το κάνουν και τους προειδοποιεί ότι θα τους σταματήσει!








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια