HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Οι ζημιές του κορονοϊού στην κοινωνία και στην πολιτική τεράστιες! Ας μην τον αφήσουμε να καταστρέψει και τις ψυχές μας!!!


Η αλήθεια είναι πως ο κορονοϊός μας έκανε τις ζωές μας άνω – κάτω! Αλλάξαμε μέσα σε μια νύχτα σχεδόν συνήθειες και τρόπο ζωής. Δεν το λες και λίγο αυτό. Και φυσικά δεν μιλώ μόνο για την πόλη, το Νομό και την χώρα, αλλά για όλο τον κόσμο!

Οι… «καραντίνες» (ή αλλιώς ελληνιστή τα “lockdown”), μας άλλαξαν όχι μόνο τον τρόπο ζωής μας, αλλά και τον όποιον προγραμματισμό είχαμε κάνει γενικά είτε ως άνθρωποι, είτε ως κοινωνία, είτε ως κράτος. Λογικό είναι ν’ αλλάζουν οι προτεραιότητες όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες. Έτσι δεν είναι;

Εεε… αυτό φαίνεται πως κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, και να το χωνέψουν! Γιατί το λέω αυτό; Θα σας εξηγήσω.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, σε πολιτικό επίπεδο τοπικά, δεν είχαμε τίποτα το ιδιαίτερο και λογικό είναι με βάση τα προαναφερόμενα. Το μόνο συμβάν που ήταν άξιο λόγου ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Κατερίνης, το οποίο βέβαια το αναδείξαμε και το αναλύσαμε δεόντως. (διάβασε εδώ)

 Ωστόσο υπήρξαν και φωνές, που επιμένουν να παραμένουν κολλημένες στις «ατζέντες» τους και να προσπαθούν με τ’ αφηγήματά τους να πείσουν κάποιους ότι η διαδικασία και το αποτέλεσμα ήταν κάπως…

Εντάξει. Ως εδώ, το καταλαβαίνουμε. Άλλωστε σε μια πόλη ζούμε όλοι, γνωριζόμαστε καλά, και γνωρίζουμε την ατζέντα του καθενός. Όλα καλά λοιπόν ως εδώ!

Το να προσπαθεί όμως κάποιος, να δημιουργήσει και ν’ αναδείξει πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει, αρχίζει πλέον να γίνεται εκνευριστικό. Ειδικά αυτή την εποχή, με όλα τα δεινά που προαναφέραμε και που ζούμε.

Ναι. Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε και από συνδυασμούς της αντιπολίτευσης. Που είναι το κακό; Στο ότι συμφώνησαν κάποιοι πως σ’ αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές της χώρας και της πόλης μας, οφείλουν να ενωθούν προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η σκόπελος, ώστε να επανέλθουμε στην φυσιολογική μας ζωή και κατάσταση το συντομότερο δυνατό; Γιατί είναι κακό αυτό άραγε; Γιατί πρέπει πάντα να είμαστε διαιρεμένοι σε δύο ή περισσότερες πλευρές και να μην συμφωνούμε ποτέ και για τίποτα; Δεν μας έμαθε τίποτα πια η ιστορία μας; Δεν μας έμαθε ότι εμείς οι Έλληνες ενωμένοι στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε τους εχθρούς μας και βγήκαμε απ’ τα δεινά που ζούσαμε νικητές;

«Μα τότε είχαμε πόλεμο. Είχαμε εχθρούς…» θα μου πει κάποιος. «Γιατί; Τώρα τι έχουμε; Δεν έχουμε πόλεμο άραγε; Δεν έχουμε πάνω από 1500 συμπολίτες μας τραυματίες (θετικά κρούσματα κορονοϊού εννοώ) μέσα σ’ ένα μήνα; Δεν έχουμε ένα διώροφο λεωφορείο κόσμο που πέθανε μέσα σ’ ένα μήνα απ’ τον κορονοϊό;» Πόλεμο έχουμε και τώρα λοιπόν. Μόνο που εδώ, δεν έχουμε έναν ορατό εχθρό ν’ αντιμετωπίσουμε, αλλά έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό!

Με την διχόνοια θα τον αντιμετωπίσουμε; Με το «γιατί αυτός και όχι εγώ;»;;; Αν δεν ενωθούμε ΤΩΡΑ να νικήσουμε τον εχθρό κορονοϊό, πότε περιμένουμε να το κάνουμε; Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ότι οι μέρες που ζούμε απαιτούν ομόνοια και σύνεση, για να «την βγάλουμε καθαρή» πια; Όταν περάσει όλο αυτό, και επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, θα έχουμε όλο τον χρόνο και την άνεση να ξαναμαλώσουμε. Τότε όμως. Όχι σήμερα…

Είπαμε. Καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες κάποιων, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να τις υπηρετήσουμε. Τώρα οφείλουμε να υπηρετήσουμε και να προστατεύσουμε την κοινωνία και την χώρα μας. Να δείξουμε ότι και γνωρίζουμε, αλλά και έχουμε ατομική ευθύνη! Να βάλουμε μπροστά μας το «ΕΜΕΙΣ» και όχι το «ΕΓΩ». Να πνίξουμε για την ώρα τον «Εφιάλτη» που ζει μέσα μας, και να δώσουμε χώρο στον «πατριώτη» να βάλει πλάτη. Όχι τρικλοποδιά!

Ναι. Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2021 του Δήμου Κατερίνης, με ευρεία πλειοψηφία. Ναι. Τον ψήφισαν και συνδυασμοί, της αντιπολίτευσης. Ναι. Ήταν ένας ισοσκελισμένος ίσως προϋπολογισμός, χωρίς ιδιαίτερα μεγαλόπνοα έργα, και φτιάχτηκε με σκοπό να εξυπηρετήσει κατ’ αρχάς την καθημερινότητα του δημότη. Θέλετε να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά; ΟΚ. Εεε και; Με το αύριο αβέβαιο, και τ’ αχαρτογράφητα νερά που κινούμαστε με τον κορονοϊό, θεωρείτε ότι έχουμε την πολυτέλεια να σχεδιάζουμε μεγαλόπνοα έργα και ημέρες; Εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο ρε φίλε! Ας προσγειωθούμε λοιπόν λίγο.

Στο κάτω-κάτω, ο προϋπολογισμός, είχε και θετικά στοιχεία! Και το δάνειο των 5.700.000 δεν πάρθηκε ώστε να επιβαρυνθεί κιάλλο ο Δήμος, και αύξηση του 20% των δημοτικών τελών που έγινε πέρυσι πάρθηκε πίσω, και τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες ενέταξε να υπηρετήσει και φέτος χωρίς περικοπές, και 10 περίπου εκατομμύρια για έργα στην πόλη προβλέπει κ.λ.π. Μην είμαστε λοιπόν πλεονέκτες και τα θέλουμε όλα δικά μας!

Ας μην ξεχνάμε το που ήμασταν, και το που βρισκόμαστε σήμερα. Με την πλάτη στον τοίχο, να παλεύουμε για το σήμερα! Με το αύριο αβέβαιο. Θυμίζω την ρήση: «Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού». Το «εφικτό» σήμερα είναι να επιβιώσουμε. Μόλις το καταφέρουμε, τότε θα είμαστε πάλι έτοιμοι και σε θέση μάχης για να ξαναμαλώσουμε μεταξύ μας. Μέχρι τότε όμως…. ας παλέψουμε ενωμένοι και με υπευθυνότητα.

 

Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός σε κλίμα συνεργασίας και καλής θέλησης – Ενωτικός ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των συνδυασμών – Συνεχίζουν τα τεχνικά προβλήματα…







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια