Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΔΕ για το αλλαλούμ με τις στολές του ΕΚΑΒ Πιερίας προτείνει η ΥΠΕ – ΕΟΔ: “Υπάρχουν μάρτυρες για το περιστατικό – Μας θίγει το γεγονός ότι το αρνούνται”


Ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές την ΕΟΔ Πιερίας και το ΕΚΑΒ προκάλεσε την αντίδραση της 3ης ΥΠΕ, με αποτέλεσμα να προτείνει Ένορκη Διοικητική  Έρευνα με σχετικό έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, που έστειλε ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου.

Το χθεσινό περιστατικό είχε να κάνει με μια ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας όπου ανέφερε ότι σταμάτησαν από το ΕΚΑΒ να πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών λόγω έλλειψης προστατευτικών υλικών επικαλούμενη μάλιστα συγκεκριμένο περιστατικό σύμφωνα με το οποίο το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να μεταφέρει ασθενή με συμπτώματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης προστατευτικών  στολών, και καλούσε τον κόσμο να συνδράμει οικονομικά προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ικανό ποσό για να αγοραστούν στολές που θα υποστηρίξουν το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι ήδη πολύ μεγάλη όπως φαίνεται στη σχετική λίστα με τις καταθέσεις που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ της Εθελοντικής Ομάδας. 

Το  περιστατικό αυτό ήταν ικανό φαίνεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της 3ης ΥΠΕ ώστε να προτείνει ΕΔΕ ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση, της άρνησης διακομιδής ασθενή με covid-19 από το τμήμα ΕΚΑΒ Πιερίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, λόγω έλλειψης προστατευτικών υλικών.

Και τώρα έχουμε, από την μια πλευρά τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας, κ. Βασίλη Βάιο να διαψεύδει το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η τροφοδοσία του ΕΚΑΒ της Πιερίας σε υγειονομικό υλικό καθίσταται δύσκολη καθώς ειδικά όσον αφορά τις προστατευτικές στολές, αφού τις προμηθεύονται από το ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης το οποίο τους παρέχει μικρές ποσότητες που καλύπτουν τις ανάγκες 2-3 ημερών με αποτέλεσμα αρκετές φορές να “ξεμένουν”, και από την άλλη τον επικεφαλής της ΕΟΔ κ. Ηλία Τσολακίδη να δηλώνει θιγμένος από την  τροπή που πήραν τα πράγματα και τη δημόσια άρνηση του περιστατικού, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα αγοραστούν οι στολές εφόσον υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να μεταβεί στην έδρα της Εθελοντικής Ομάδας στον Καπνικό Σταθμό για να τις προμηθευτεί. 

Πάντως το συγκεκριμένο συμβάν με το ΕΚΑΒ, προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις πολιτικές, αφού οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής και Λεωνίδας Στολτίδης, κατέθεσαν επίσημη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για το θέμα:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Ελλείψεις στολών υψηλής προστασίας για την μεταφορά ασθενών Covid-19 στο ΕΚΑΒ της ΠΕ Πιερίας

 

Βοούν τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ στην ΠΕ Πιερίας, τα οποία και δε διαψεύστηκαν, για τη μη δυνατότητα μεταφοράς από το ΕΚΑΒ, στις 19 Νοεμβρίου, ασθενούς με συμπτώματα κορονοϊού προς στο νοσοκομείο, επειδή η υπηρεσία δε διέθετε πλέον στολές υψηλής προστασίας. Την ίδια ώρα εμφανίστηκαν εκκλήσεις, από φορέα της περιοχής, στα ΜΜΕ για συλλογή χρημάτων από τους πολίτες, προκειμένου να αγοραστούν στολές υψηλής προστασίας για τη μεταφορά ασθενών Covid-19.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστούν, με κρατική ευθύνη, όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας προς τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Πιερίας, ώστε εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας να επιτελέσουν με ασφάλεια το έργο τους.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

Αρκετά μπερδεμένη όλη η ιστορία αυτή, και έχει δρόμο ακόμη μέχρι ν’ αναδειχθεί η αλήθεια.


*Σημείωση: Θυμίζουμε για την ιστορία, ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα όπου είχε εκδοθεί άλλη μια επίσημη ανακοίνωση με δελτίο τύπου από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης όπου καλούσε τον κόσμο της Πιερίας να συνδράμει με κλινοσκεπάσματα και φάρμακα στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα να εκδοθεί ΑΜΕΣΩΣ δελτίο τύπου από την Διοίκηση του Νοσοκομείο (Διαβάστε ΕΔΩ 12/11/2020)  μέσω του οποίου γινόταν διάψευση ουσιαστικά της ανακοίνωσης της ΕΟΔ για ανάγκη νοσοκομειακού υλικού στο Γ.Ν. Κατερίνης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια