HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Άρωμα εκλογών ο χθεσινός ανασχηματισμός; Τι σημαίνει αυτό για την Πιερία; Ποιοι μένουν και ποιοι αλλάζουν στο ψηφοδέλτιο;


Όλοι παρακολουθήσαμε εχθές το προαναγγελθέντα ανασχηματισμός της κυβέρνησης με ενδιαφέρον, και αυτό που είδαμε είναι ότι οι 11-12 αλλαγές που έκανε ο πρωθυπουργός είχαν και ένα μήνυμα.

Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές μάλιστα αναφέρουν πως το μήνυμα αυτό έχει να κάνει με πρόωρες εκλογές μέσα στο 2021. Ο τρόπος μάλιστα που το αιτιολογούν έχει μια λογική βάση. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ακόμη το αγκάθι της απλής αναλογικής που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας (του κορονοϊού δηλ.) μέσα στη χρονιά. Να δούμε και τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των πολιτών, που μέχρι στιγμής υπάρχει τεχνικό κόλλημα με την Pfizer να παραδώσει τα εμβόλια μέσα στο προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. Για να μην αναφέρουμε τον σκεπτικισμό και τον προβληματισμό των πολιτών που υπάρχει γύρω απ’ τον εμβολιασμό.

Σε γενικές γραμμές πάντως, το σενάριο των εκλογών εκεί γύρω στο φθινόπωρο, άρχισε να «παίζει» δυνατά. Τι σημαίνει όμως αυτό για την Πιερία;

Το 18μηνο έχει παρέλθει. Άρα δεν υπάρχει λίστα. Επομένως τα κόμματα μπορούν ν’ κάνουν προσθαφαιρέσεις στα ψηφοδέλτιά τους. Εννοείται φυσικά, ότι οι εκλεγμένοι δικαιωματικά κρατούν την θέση τους στο ψηφοδέλτιο. Τι γίνεται όμως με τους ΜΗ εκλεγμένους; Τους πολιτευτές δηλαδή;


Ήδη τα κουτσομπολιά γύρω από κάποιους πολιτευτές ξεκίνησαν εδώ και καιρό. Υπάρχουν φωνές που λένε ότι ο τάδε (ή η τάδε) πολιτευτής (πολιτεύτρια) δεν θα είναι στο επόμενο ψηφοδέλτιο. Κάποιες άλλες φωνές πάλι λένε ότι ο Δημήτρης Μπέης ετοιμάζει κοστούμι, αφού έχει διαβεβαιώσεις ότι θα βρίσκεται στο επόμενο ψηφοδέλτιο. 

Ο Σπύρος Κουλκουδίνας από την άλλη, είναι 200% σίγουρο ότι η θέση του στο ψηφοδέλτιο είναι εξασφαλισμένη.

Ο Θόδωρος Τόνας από την άλλη τηρεί σιγή ιχθύος. Δεν λέει πολλά, και κρατά τα χαρτιά του κλειστά. 

Η Έφη Μπάσδρα έχει εξαφανιστεί από την Πιερία εδώ και καιρό, και οι κακές γλώσσες λένε ότι αφιερώθηκε στο έργο της, αφήνοντας πίσω τις πολιτικές της φιλοδοξίες.

Πρόσφατα άρχισε ν' ακούγεται και ένα όνομα έκπληξη, που αν διασταυρωθούν οι πληροφορίες μας, θα ανακατέψει πολύ την κατάσταση εδώ, αλλά θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στο κόμμα. 

Το θέμα είναι λοιπόν τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία; Θα ζήσουμε πάλι το θρίλερ του 2019 όπου μάθαμε του υποψήφιους τον τελευταίο μήνα ή αυτή την φορά θα δώσει περισσότερο χρόνο στους υποψήφιους να δουλέψουν; Ποιος μένει και ποιος φεύγει; Τα ονόματα των υποψηφίων πέφτουν βροχή! 

Στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΙΝΑΛ τα πράγματα είναι  πιο απλά. Τα πρόσωπα συγκεκριμένα εδώ και καιρό. Δύσκολα εκεί να έχουμε εκπλήξεις.

Φαίνεται πως τον επόμενο καιρό θα έχουμε εξελίξεις. Το ενδιαφέρον θα κορυφώνεται όσο θα πλησιάζουμε στο  φθινόπωρο…


Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Η... “ουρά” όλο και μεγαλώνει έξω απ' το γραφείο του Κουκοδήμου. Είναι σχεδόν όλοι εκεί!

Το πάλεψε η Πιερία αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και έμεινε έξω απο τον ανασχηματισμό.

Έβριμποντι ιν δις τάουν φακς εξέπτ του μι... (video)





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια