HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Σοφία Μαυρίδου στην πράξη...


Πριν από μια εβδομάδα περίπου (29/1/2021) είδαμε σε ζωντανή μετάδοση τον απολογισμό της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Ακούσαμε τον κ. Τζιτζικώστα ν’ αναφέρεται στο συνολικό έργο που έγινε, αλλά και τους Χωρικούς & Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες να μιλάνε για τα πεπραγμένα.

Ανάμεσα σ’ αυτούς είδαμε και ακούσαμε και την κ. Σοφία Μαυρίδου ν’ αναφέρεται επιγραμματικά σε κάποια (όχι όλα) σημαντικά έργα που έγιναν στην Πιερία. Βλέπετε, ο χρόνος των 6 λεπτών δεν ήταν αρκετός ώστε ν’ αναφερθεί το συνολικό έργο της Περιφέρειας στην Π.Ε. Πιερίας.

Στην εισήγηση της η Σοφία Μαυρίδου υπενθύμισε τα ουκ ολίγα έργα που κατάφερε η Περιφέρεια να πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο στη Π.Ε. Πιερίας  παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του covid-19 και την έλλειψη προσωπικού. Η επισκευή και η διαγράμμιση των επαρχιακών οδών που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η κοπή και ο καθαρισμός των δρόμων, των καναλιών και των ρεμάτων , η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Δ.Δ. Πλαταμώνος (που χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας), η δημιουργία τεχνιτών υφάλων στο Λιτόχωρο και στο Κίτρος προκειμένου να λειτουργήσουν και να προσφέρουν στην ιχθυοπανίδα του Θερμαϊκού, τα αντιπλημμυρικά συστήματα στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης, οι επισκευές και η συντήρηση σε κτίρια και χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο σχεδιασμός για ενίσχυση του τουρισμού και άλλα πολλά.

Θυμίζουμε τα γρήγορα αντανακλαστικά της Περιφέρειας και η προνοητικότητα της κ. Μαυρίδου στο ζήτημα του χιονιού! Αλήθεια, καταλάβαμε εδώ στην Πιερία ότι χιόνισε φέτος; Έκλεισε κάποιος δρόμος; Απόδειξη τα ευχαριστήρια από τοπικούς παράγοντες της Πιερίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Όπου κλήθηκε να συνδράμει , ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά.

Συνεργασία με φορείς. Και που δεν την είδαμε! Στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού όπου εδώ και μήνες καθαρίζει ρέματα και δρόμους, κάνει έργα. Στον Δήμο Κατερίνης, επίσης με καθαρισμούς ρεμάτων. Μέσω της Περιφέρειας στα αντιπλημμυρικά στο παραλιακό μέτωπο, σημαντική συνδρομή στην αποπεράτωση του νέου Πολιτιστικού, με περίπου 1.700.000 ευρώ μετά την ατυχή απένταξή του από τον ΕΣΠΑ. Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου όπου επίσης εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται για τ’ αντιπλημμυρικά στον Πλαταμώνα, τις κατολισθήσεις και άλλα πολλά.

Αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών της Πιερίας, φρόντισε να εντάξει στο προϋπολογισμό της χρήματα για να εκτελεστούν διάφορά έργα στους Δήμους και το μόνο που έχουν να κάνουν οι Δήμοι είναι να φέρουν τις αντίστοιχες μελέτες.

Μετά απ’ όλα αυτά υπάρχουν αλήθεια άνθρωποι που ρωτάνε αν έφερε χρήματα στην Πιερία ή αν έκανε έργο; Μακάρι να υπήρχαν και άλλες «Σοφίες» που να έκαναν τόσα για τον τόπο.

Πράγματι λακωνική αναφορά των πεπραγμένων, αλλά ελπίζουμε σύντομα να έχουμε και μια πιο αναλυτική εικόνα αυτού του έργου.

Βέβαια, ακούγοντας την εισήγηση της Σοφίας Μαυρίδου, μας ήλθαν κι άλλα στο μυαλό. Γιατί εκτός από την υπηρεσιακή της δραστηριότητα, υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά της. Αυτή που εμείς οι ντόπιοι βλέπουμε και ζούμε καθημερινά.

Έχει ξαναγραφτεί, αλλά είναι η αλήθεια και επομένως, όσες φορές και ν’ αναφερθεί το θέμα της κοινωνικότητας της Μαυρίδου, δεν κουράζει. Όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας, η αεικίνητη Σοφία ήταν παντού! Και στο γραφείο της, και στον δρόμο, και στην κοινωνία.

Δίπλα, αλλά και μέσα στον κόσμο, με το χαμόγελό της και την αισιοδοξία της. Πανταχού παρούσα. Θυμίζω ότι με το που άνοιξε η αγορά πριν από λίγες ημέρες, την είδαμε αρκετές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον πεζόδρομο, να περπατάει με σακούλες από ψώνια που έκανε (όπως συνηθίζει πάντα) μόνη της από τοπικές επιχειρήσεις.

Που κλήθηκε η Σοφία και δεν πήγε; Που ζητήθηκε η βοήθειά της και δεν την πρόσφερε;

Αφοσιωμένη σ’ αυτό που κάνει (άλλωστε γι΄αυτό και το κάνει καλά), μακριά από ίντριγκες και παρασκήνιο, εργάζεται για την Πιερία, και αυτό δεν μπορεί να της το αμφισβητήσει κανείς.


Η Σοφία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα είναι μια ήρεμη δύναμη για τον τόπο, και όσο αυτό το team είναι δεμένο και παραμένει στη θέση του, η Πιερία θ’ απολαμβάνει τους καρπούς της εξαιρετικής δουλειά τους.


Διαβάστε ακόμη:







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια