HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


H Kapa WebTV και η Kapa News ανοίγουν τον φάκελο «Αδέσποτα ζώα στις πόλεις» - Έτσι θα δοθεί η οριστική λύση! (βίντεο)


Νομοθεσία
: Τι ισχύει σήμερα, ποιες αλλαγές έρχονται, και πως θα λυθεί οριστικά το αιώνιο αυτό πρόβλημα. Ο κ. Γιώργος Κομνηνός μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην κάμερα μας.

Αδέσποτα ζώα στις πόλεις. Ένα χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, ενώ τελευταία χειροτερεύει η κατάσταση. Η συντακτική ομάδα της Kapa News και της Kapa WebTV ξεκίνησε μια έρευνα γύρω απ’ το θέμα που ξεκινάει να σας την παρουσιάσει από σήμερα.

Αυλαία ανοίγουμε με πρώτη την συνέντευξη του προέδρου της φιλανθρωπικής – φιλοζωικής ομάδας δράσης της Ξάνθης κ. Γιώργο Κομνηνό.

Ο κ. Κομνηνός εδώ και αρκετό καιρό, κάνει έναν μεγάλο αγώνα ν’ ανατρέψει τις δυσάρεστες αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για τ’ αδέσποτα, που πρόκειται να βγει σε διαβούλευση σύντομα, αντικαθιστώντας τον ήδη υφιστάμενο 4039/2012 (δείτε εδώ).

Επίμαχο σημείο τόσο του παλιού όσο και του νέου, το άρθρο 9, όπου μιλάει για την περισυλλογή των αδέσποτων, την περίθαλψη, την φιλοξενία, την διαχείριση αλλά και την επανένταξή τους στον αστικό ιστό (την κοινωνικοποίηση τους όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά).

Ο κ. Κομνηνός, διαφωνεί κάθετα ως προς το τελευταίο κομμάτι του νόμου (την επανένταξη των αδέσποτων στον αστικό ιστό δηλαδή), και αντιπαραθέτει την δική του πρόταση που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ζώντας τα τελευταία χρόνια την κατάσταση με τ’ αδέσποτα στις πόλεις, αγαπώντας τα ζώα, ομολογεί πως αυτή η ταλαιπωρία στην οποία ζούνε, ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει ΤΩΡΑ. Ο ίδιος, ομολογεί πως δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στα δικαστήρια, όπου αδίκως τραβιούνται τις περισσότερες φορές οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ή υπεύθυνοι των ΟΤΑ για επιθέσεις αδέσποτων σε ανθρώπους.

Σε κάποιο σημείο της κουβέντα του βίντεο μάλιστα, ο κ. Κομνηνός, αφήνει υπόνοιες για ύπαρξη ύποπτων δραστηριοτήτων με μεγάλα οικονομικά οφέλη γύρω από τ’ αδέσποτα.

«Υπάρχει λύση όμως», ομολογεί ο κ. Κομνηνός, και ως απόδειξη της λύσης αυτής, αναφέρει τα παραδείγματα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα μας με τον κ. Κομνηνό, αποτελεί την αρχή της έρευνάς μας γύρω απ’ το θέμα των αδέσποτων. Πολύ σύντομα, θα υπάρξουν και νέα βίντεο με στοιχεία και σε τοπικό (Πιερία) επίπεδο.

Δείτε το βίντεο με την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με κλικ ΕΔΩ!

https://www.kapa-webtv.gr/adespota-zoa-sintrofias-nomothesia-provlima/







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια