HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βεβαίωση μετακίνησης: Ποιοι θα πρέπει να τις εκδίδουν και μετά το αυριανό «τέλος» του lockdown


Το τέλος του lockdown είναι πλέον γεγονός, με μια σειρά δραστηριοτήτων και μετακινήσεων να απελευθερώνονται από αύριο.

Σύμφωνα με τον «χάρτη» της άρσης του lockdown, από αύριο, Παρασκευή 14 Μαιου, καταργούνται τα εξής:

  • Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις
  • Τα SMS μετακίνησης στο 13033 και στο 13032
  • Οι μέθοδοι click in shop και click away (οι αγορές στο λιανεμπόριο θα γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με όριο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. και χρήση μάσκας)

Βεβαίωση μετακίνησης: Ποιοι θα συνεχίσουν να τις εκδίδουν

Μεταξύ των δραστηριοτήτων που απελευθερώνονται είναι και οι μετακινήσεις των εργαζομένων, που μέχρι σήμερα εξέδιδαν βεβαιώσεις μετακίνησης. Παρά ταύτα, η διατήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με μειωμένο ωράριο από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα, δημιουργεί μια μικρή «εμπλοκή».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι εργαζόμενοι που θα κινούνται στο διάστημα ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30 με 5:00) θα πρέπει να συνεχίσουν να εκδίδουν βεβαιώσεις μετακίνησης. Οι βεβαιώσεις θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέσω του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την εκτέλεση εργασίας εργαζομένων, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων – επιτηδευματιών εφόσον εργάζονται στις ώρες απαγόρευσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε χιλιάδες εργαζομένους δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης εφόσον βρίσκονται σε:

α) καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας,

β) τηλεργασία και

γ) νόμιμη άδεια.

Οι εργαζόμενοι που απαιτείται από αύριο βεβαίωση μετακίνησης θα κυκλοφορούν με έντυπο μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.

Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.



Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια