HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αέρας αισιοδοξίας στην Πιερία για τον τουρισμό: Αύξηση στις κρατήσεις από Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη


"Παρατηρούμε αύξηση στις κρατήσεις μας κατά 20% - 25% και το ενδιαφέρον είναι έντονο κυρίως από οικογένειες"
δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης.

Δροσερές ανάσες παίρνουν τις τελευταίες ημέρες οι επιχειρηματίες του τουρισμού, και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και την γενική αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τις φετινές τουριστικές επιδόσεις, οι πρόσφατες τροποποιήσεις που ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση σχετικά με τη διαδικασία του υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας δίνουν ώθηση στο ενδιαφέρον και στις κρατήσεις.

"Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test και παράλληλα με την αύξηση του ορίου ηλικίας για τους ελέγχους στα παιδιά των τουριστών από 12 ετών, παρατηρούμε καλύτερη ροή σ’ ότι αφορά κρατήσεις από Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη" αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης προσθέτοντας.

Μέχρι να ανακοινώσει η Ελληνική Κυβέρνηση, την περασμένη Παρασκευή 18 Ιουνίου, τις δυο σημαντικές τροποποιήσεις, ο προβληματισμός στον κλάδο του τουρισμού, και δη σε περιοχές που εξαρτώνται κατά μεγάλο βαθμό από τον οδικό τουρισμό και από Βαλκάνιους τουρίστες ήταν έντονος.

"Φοβόμασταν ότι θα χάσουμε τη σεζόν’ δεν μπορεί η Αλβανία και το Μαυροβούνιο να έχουν ‘ανοίξει’ τουριστικά και εμείς να είμαστε θεατές" επισημαίνει ο κ. Βεϊδαμενίδης.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρόσφατη στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε το ΕλληνοΣερβικό Επιμελητήριο Βόρειας Ελλάδας, με θέμα "Καλοκαίρι 2021: Με το βλέμμα στραμμένο στον χερσαίο τουρισμό", μεταξύ άλλων επισημάνθηκε πως το κόστος του PCR τεστ ήταν πολύ σημαντική δαπάνη για μία τετραμελή οικογένεια, όταν ο μέσος μισθός στη Σερβία είναι 475-500 ευρώ. Το κόστος των PCR τεστ δεν θα το άντεχαν οι Σέρβοι, βασική αγορά για την Πιερία και γενικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και οι τουρίστες από άλλες βαλκανικές χώρες.

Αύξηση κατά 25%

Το ενδιαφέρον των τουριστών για την περιοχή της Πιερίας και δη για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr ο κ. Βεϊδαμενίδης, τις τελευταίας μέρες είναι αυξητικό.

Οι κρατήσεις, όπως ο ίδιος εξηγεί, παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 20% – 25%, οι οποίες επικεντρώνονται από τα μέσα Ιουλίου και έπειτα.Για αυθημερόν του Αγίου Πνεύματος, ελάχιστες διανυκτερεύσεις

Σχολιάζοντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και την κίνηση στην περιοχή της Πιερίας, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης υπήρξε άνοδος κατά 50% σε σχέση με προηγούμενες ημέρες, ωστόσο, διευκρινίζει ότι η έλευση των επισκεπτών ήταν για εκδρομή αυθημερόν.

Η Παραλία Κατερίνης, η Ολυμπιακή Ακτή αλλά και ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι, η Λεπτοκαρυά συγκέντρωσαν αρκετό κόσμο που προτίμησε τις παραλίες της Πιερίας για μια σύντομη απόδραση. "Τα μαγαζιά, οι ταβέρνες, τα beach bars δούλεψαν αρκετά καλά, όμως για διανυχτέρευση ήταν ελάχιστοι" αναφέρει ο κ. Βεϊδαμενίδης.

Σεζόν και τιμές

Σχετικά με τη φετινή σεζόν, όπως επισημαίνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Πιερίας, "στόχος είναι, έως τα τέλη Αυγούστου, να πιάσουμε το 40%-50% του 2019, σε κρατήσεις και τζίρο".

Σ’ ότι αφορά τις τιμές των καταλυμάτων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ξεκινούν από τα 35 ευρώ το δωμάτιο μέχρι 50 - 60 ευρώ, ανάλογα τον τύπο του καταλύματος και την χρονική περίοδο που θα ενοικιαστεί.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Πιερίας, ήδη από τις αρχές Ιουνίου, "τρέχει" μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας.

"Η Πιερία είναι μία νέα πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές. Συνδυάζει απέραντες παραλίες, το μαγευτικότερο βουνό όλων, τον Όλυμπο, και ασφαλή πρόσβαση", σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια