HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΕΛ.ΑΣ. για πιλότο: «Έτσι τον "σπάσαμε" και τα ομολόγησε όλα - Δεν ήθελε να πάει φυλακή»!


Σε επίσημες ανακοινώσεις προχώρησε η Αστυνομία για την εξιχνίαση του εγκλήματος που συγκλονίζει εδώ και 38 ημέρες το πανελλήνιο, τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά, από τον σύζυγό της, τον 33χρονο πιλότο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «έσπασε» χθες το βράδυ από την αφόρητη πίεση της αστυνομίας αλλά και εξαιτίας της στενής σχέσης που είχαν αναπτύξει μαζί του οι αστυνομικοί.

Μάλιστα δεν χρειάστηκε καν να του παραθέσουν τα νέα ευρήματά τους από το ρολόι και της κάμερες αλλά άρχισε μόνος του να ομολογεί, αφού φαίνεται πως κατάλαβε ότι όλα τελείωσαν.

Στην ομολογία του είπε στους αστυνομικούς ότι σκηνοθέτησε τη δολοφονία και έπαιξε θέατρο προκειμένου να μην πάει φυλακή να μείνει με το παιδί του.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον διευθυντή Ασφαλείας Πέτρο Τζεφέρη, ο οποίος επισήμανε τη μεθοδικότητα των αστυνομικών, που έχτισαν σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος. Η υπόθεση ήταν δύσκολη γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη. Η αστυνομία δεν δουλεύει με φήμες, τόνισε

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Πηνελόπη Μηνιάτη, η οποία αναφέρθηκε στην έρευνα που έγινε από τα εργαστήρια: Για τα αποτυπώματα, το DNA. Μάλιστα τόνισε πόσο ήταν η έρευνα από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων όπου προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τη μαρτυρία του συζύγου του θύματος.

Το ιστορικό της έρευνας

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας κ.Χασιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης.
  • Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν ο σύζυγος του θύματος κάλεσε σε βοήθεια. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα στο κρεβάτι και τον σύζυγο δεμένο με σχοινί και με ταινία στο πρόσωπο. Το 11μηνών βρέφος ήταν δίπλα στο θύμα.
  • Η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία
  • Τα χέρια του θύματος δεμένα πισθάγκωνα.
  • Η ώρα θανάτου ήταν μεταξύ 4-5 το πρωί
  • Τα σημάδια στα χέρια του συζύγου ήταν μόλις ορατά και αυτό ήταν ένδειξη ότι ο σύζυγος δεν ήταν τόση ώρα δεμένος όση έλεγε ο σύζυγος
  • Οι χώροι στο σπίτι είχαν ερευνηθεί
  • Εντοπίσαμε την παραβίαση σε παράθυρο από όπου είπε ο σύζυγος πως μπήκαν οι δράστες
  • Το ασυνήθιστο ήταν ο σκύλος της οικογένειας ήταν κρεμασμένος στη σκάλα
  • Πήραμε για εξέταση την κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και τα κινητά τους τηλέφωνα
  • Συλλέξαμε πλήθος υλικού και μαρτυρίες, αλλά και από τον έλεγχο του σπιτιού δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων στο σπίτι πέραν του ζευγαριού
  • Το γεγονός αυτό μας έστρεψε στο σύζυγο
  • Οι ενδείξεις έδειχναν πιθανή συμμετοχή του συζύγου στη δολοφονία του θύματος
  • Ξαναφέραμε το σύζυγο να του θέσουμε τα νέα ερωτήματα
  • Εκείνος όμως άρχισε να μιλάει από μόνος του για τη σχέση με τη σύζυγό του και το παιδί του
  • Είπε πως δεν ήθελε να εξαπατήσει και να πει ψέματα, αλλά ότι ήθελε να μείνει με το παιδί του και στη συνέχεια ομολόγησε και είπε πως ένας διαπληκτισμός με τη σύζυγό του και κατέληξε στη δολοφονία
  • Στη συνέχεια περιέγραψε όλες τις κινήσεις του
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών κ. Χασιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης.

«Τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από τα εργαστήρια τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έδειξαν ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία. Βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, υπήρχαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος, αλλά ήταν μόλις διακρινόμενα και αυτό δημιούργησε κενά για το χρόνο που έλεγε ότι ήταν δεμένος. Οι χώροι είχαν ερευνηθεί, διαπιστώσαμε ότι είχε παραβιασθεί παράθυρο στο υπόγειο και ενδεχομένως να είχαν μπει από εκεί οι δράστες που περιέγραφε ο 32χρονος. Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος. Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα όπως η κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και το τηλέφωνο του συζύγου.

«Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την παρουσία άλλων προσώπων μέσα στο σπίτι. Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων μας έδειξε ενδείξεις για κίνηση αντικειμένων, ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος. Μας έδειξε πιθανή εμπλοκή του συζύγου. Τον εξετάσαμε σχολαστικά. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του, εκείνος έφερε τη συζήτηση στη σχέση που είχε με το θύμα, με το παιδί του, αλλά και στον επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει την υπόθεση.

Μας είπε ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει, αλλά να μείνει εκτός φυλακής για να μείνει με το παιδί του. Μας είπε ότι όλα έγιναν πάνω σε έναν δαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του. Ομολόγησε μας είπε ότι τη σκότωσε, και ό,τι έκανε στη συνέχεια: Παραβίασε το παράθυρο, αναστάτωσε τον χώρο,  σκότωσε τον σκύλο, τηλεφώνησε στην αστυνομία και δέθηκε».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια