Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής το οποίο έχει αναλαβει την υπόθεση της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην περιοχή του Ντράφι.
Σε αυτό το στάδιο (σ.σ. με τον επιχειρηματία στα χέρια των απαγωγέων), η εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. έχει να κάνει με τη λήψη καταθέσεων από συγγενείς, φίλους και συνεργάτες, καθώς και τη συλλογή στοιχείων από κάμερες ασφάλειας και διαχείρισης κυκλοφορίας στην περιοχή πού έγινε η απαγωγή. Επίσης θα ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να συνδράμουν, δίνοντας στοιχεία για τους αριθμούς που ενεργοποίησαν κεραίες στην περιοχή της απαγωγής και να διαπιστώσουμε αν κάποιο από αυτά είναι «περίεργο». Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια οι δράστες χρησιμοποιούν συσκευές και αριθμούς «μιας χρήσης» (σ.σ. τα επονομαζόμενα «πακιστανικά»), τα οποία και πετούν αμέσως μετά.
Για τους αξιωματικούς Ασφαλείας είναι δεδομένο ότι οι δράστες γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια του 40χρονου Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος κάθε άλλο παρά έδειχνε να ανησυχεί για οποιαδήποτε κίνδυνο, όντας ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας, ούτε να έχει κάποιο συνοδό ασφαλείας.
Τα λύτρα του ενός εκατομμυρίου ευρώ
Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της συγκεκριμένης απαγωγής, είναι ότι οι δράστες δείχνουν σαν να «βιάζονται», γι’ αυτό και επικοινώνησαν άμεσα με τον αδερφό του θύματος, ζητώντας του ως λύτρα χρηματικό ποσό που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ένα ακόμη δείγμα ότι γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια του επονομαζόμενου «άρχοντα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων»… Ωστόσο, τα στοιχεία της προανακριτικής διαδικασίας βγαίνουν με το σταγονόμετρο.











0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!