Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πώς να πουλήσετε online με ασφάλεια και μεγαλύτερο κέρδος


5+1 βήματα για να ξεφορτωθείτε ό,τι δεν χρειάζεστε και να το πουλήσετε online … όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και κυρίως, χωρίς προβλήματα

Πράγματι, στις μέρες μας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, να πουλήσει κανείς κάτι το οποίο δεν χρειάζεται με τη βοήθεια του διαδικτύου. Πώς θα μπορούσε όμως, η συγκεκριμένη διαδικασία να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη και χωρίς να υπάρξει κανένα εμπόδιο; 

Αυτά είναι τα 5+1 βήματα για να ξεφορτωθείτε ό,τι δεν χρειάζεστε και να το πουλήσετε online … με ασφάλεια και μεγαλύτερο κέρδος.

Αποφασίστε τι θέλετε να πουλήσετε

Σύμφωνα με τον guardian, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν όλοι όσοι επιθυμούν να ξεφορτωθούν παλιά ή άχρηστα αντικείμενα πουλώντας τα στο διαδίκτυο, είναι να αποφασίσουν ποια είναι τα πράγματά που θέλουν πράγματι, να πουλήσουν. Καθένας από τους ενδιαφερόμενους θα μπορούσε μάλιστα, να εφαρμόσει σύμφωνα με τον ιδρυτή της MoneySavingExpert, Μάρτιν Λούις, τον κανόνα των 12 μηνών. Εάν έχετε να χρησιμοποιήσετε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο, τότε δεν το χρειάζεστε. Μην το σκέφτεστε, απαλλαγείτε από αυτό και άμεσα.

Κάντε μια έρευνα αγοράς

Αφού λοιπόν, έχετε αποφασίσει τι ακριβώς, θέλετε να πουλήσετε, ήρθε η στιγμή να πάρετε μια ιδέα για την τιμή που θα χρεώσετε για το εν λόγω αντικείμενο τους μελλοντικούς αγοραστές. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο διαδίκτυο για να δείτε πόσο κοστίζουν άλλα παρόμοια προϊόντα. Στο Ebay ενδεικτικά, υπάρχει μια λειτουργία όπου μπορείτε να αναζητήσετε ολοκληρωμένες καταχωρίσεις. Μπορείτε να ψάξετε και σε άλλους ιστότοπους, όπως το Amazon, το Facebook Marketplace και το Gumtree, για να έχετε μια ευρεία εικόνα και άποψη για το πού ακριβώς κυμαίνονται οι τιμές στην αγορά.

Πείτε την αλήθεια για την κατάσταση των προϊόντων που σκοπεύετε να πουλήσετε

Όταν πουλάτε κάτι στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προς πώληση αντικείμενο. Εάν παραδείγματος χάρη, θέλετε να πουλήσετε ένα παλιό έπιπλο στο eBay και στην περιγραφή γράψετε «σχεδόν αχρησιμοποίητο» ή «είναι σαν καινούργιο», τότε πρέπει να είναι πράγματι να είναι.

Σημείωση: Στις αγγελίες, όταν έρθει η ώρα να περιγράψετε το προϊόν που πρόκειται να πουλήσετε να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι. Να αναφέρετε το χρώμα του, το έτος κατασκευής αλλά και τυχόν φθορές ή ελαττώματα.

Διαφημιστείτε τα αντικείμενα στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στα ΜΚΔ

Μπορείτε να αποφύγετε το ζήτημα των εξόδων αποστολής αναρτώντας τα προϊόντα που θέλετε να πουλήσετε στο facebook ή στο Instagram, και πού ξέρετε; Μπορεί κάποιος γνωστός ή διαδικτυακός σας φίλος να ενδιαφέρεται να το αγοράσει. Μπορείτε ακόμη, να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως το Facebook Marketplace που προσφέρει δωρεάν διαφημίσεις και συνδέει τους πωλητές με αγοραστές που συνήθως συλλέγουν τα προϊόντα αυτοπροσώπως για να είστε πιο σίγουροι όσον αφορά στην πληρωμή.

Πουλήστε σε ιστότοπο μεταπώλησης

Για DVD και CD, χρησιμοποιήστε ιστότοπους όπως το MusicMagpie, το οποίο προτείνει μια τιμή για τα προϊόντα μόλις σαρώσετε έναν συγκεκριμένο κωδικό που σας ζητούν και αναγράφεται σε κάθε προϊόν. Εάν είστε ικανοποιημένοι με την τιμή, ο ιστότοπος θα αγοράσει τα αντικείμενα από εσάς και στη συνέχεια, θα τα πουλήσει. Αφού αποσταλούν τα αγαθά δωρεάν, τα χρήματα θα καταχωρούνται στο λογαριασμό σας. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος αγοράζει επίσης κινητά τηλέφωνα. Το Ziffit λειτουργεί επίσης με παρόμοιο τρόπο. Και οι δύο αυτοί, ιστότοποι αγοράζουν επίσης βιβλία, όπως και το WeBuyBooks, όπου οι χρήστες εισάγουν τους αριθμούς ISBN, λαμβάνουν προσφορές και δωρεάν ετικέτα διεύθυνσης και στη συνέχεια πληρώνονται.

Προστατευτείτε από απατεώνες

Το Ebay παρέχει προστασία στους πωλητές όταν κάποιος επιτήδειος αγοραστής ισχυριστεί πως το αντικείμενο που αγόρασε δεν ήταν αυτό που περίμενε και απογοητεύτηκε. Αντιθέτως, δεν υπάρχει προστασία σε πλατφόρμες όπως το Gumtree αν και ο συγκεκριμένος ιστότοπος συμβουλεύει τους χρήστες να πληρώνουν και να πωλούν με μετρητά αφού είναι «συχνά η ασφαλέστερη επιλογή» για αυτές τις συναλλαγές. Παρόμοιοι κανόνες ισχύουν για το Facebook Marketplace – χρησιμοποιήστε μετρητά και βεβαιωθείτε ότι ανταλλάσσετε αγαθά σε ασφαλές μέρος.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια