HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


"Φρένο" στην τρίτη δόση βάζει ο FDA για τον γενικό πληθυσμό


Την διακοπή χορήγησης της τρίτης δόσης στις ηλικίες απο 16 ετών έως 60 (στον γενικό πληθυσμό δηλαδή), προτείνει ο FDA μετά απο απόφαση που πήρε στην χθεσινή συνεδρίασή του. Δείτε το σχτικό βίντεο:

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως πλήγμα στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ποιους αφορά η τρίτη δόση

Οι Αμερικανοί ειδικοί έκριναν ότι η χορήγηση τρίτης δόσης μπορεί να είναι δικαιολογημένη μόνο για μια περιορισμένη ομάδα του πληθυσμού, δηλαδή για τους ηλικιωμένους. Οι συστάσεις της επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές, αλλά το FDA πολύ σπάνια δεν τις ακολουθεί. Μπορεί όμως να απορρίψει την πρόταση, όπως έκανε πρόσφατα, όταν ενέκρινε το αμφιλεγόμενο φάρμακο της εταιρείας Biogen Inc για το Αλτσχάιμερ.

Στην ψηφοφορία, οι περισσότεροι ειδικοί (ερευνητές, επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και άλλοι) τάχθηκαν κατά της χορήγησης αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού, με ψήφους 16 κατά και μόνο 2 υπέρ.

Οι επιστήμονες εξέφρασαν κυρίως την ανησυχία τους όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας στους εφήβους και τους νεαρούς άνδρες.

«Ναι» στους άνω των 65 ετών

Η συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ στην ίδια συνεδρίαση ψήφισε υπέρ της έγκρισης της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την Covid-19 σε πολίτες άνω των 65 ετών αλλά και σε εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια