Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μπουτάκια κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ


Εύκολη και νόστιμη πρόταση για τις ημέρες που δεν έχετε ιδιαίτερη έμπνευση

Υλικά
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 3 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 1 κ. σ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κιλά μπούτια κοτόπουλου
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το  πιπέρι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το κοτόπουλο με το μείγμα κόλιανδρου, αφήνοντας στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες ή ακόμη και όλη τη νύχτα.
  3. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε το κοτόπουλο για περίπου 4- 5 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Σερβίρετε αμέσως.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια