HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο ενοχλητικά δημοφιλής Χρήστος Κομπατσιάρης προβληματίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του και…


Μέχρι πριν λίγο καιρό, δηλαδή πριν ανακοινώσει επίσημα την βούλησή του να διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού (διαβάστε εδώ), ο Χρήστος Κομπατσιάρης ήταν ένα αγαπητό παιδί σε όλη την Βόρεια Πιερία και όχι μόνο.

Όλοι ήθελαν να τον έχουν φίλο, και όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Από την στιγμή όμως που ο ίδιος αποφάσισε ν’ ανακοινώσει επίσημα την θέλησή του ν’ αναλάβει τα ηνία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, φαίνεται πως «χάλασε» τα σχέδια κάποιων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έναν πόλεμο απαξίωσης και διασποράς ψευδών φημών για τον ίδιο.

Τα πράγματα όμως φαίνεται να δυσκολεύουν μέρα με την ημέρα. Βλέποντας οι μέχρι χθες πολιτικοί του φίλοι, και σήμερα αντίπαλοι, τον Χρήστο ν’ αυξάνει την δημοφιλία του με τις πράξεις του και την αυξημένη κινητικότητά του , και να κερδίζει έδαφος, αρχίζουν να χάνουν τον ύπνο τους και την ψυχραιμία τους.

Οι τρόποι που προσπαθούν (απ’ ότι μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές της περιοχής) ν’ ανακόψουν την ανοδική του πορεία είναι συγκριμένοι και είναι τρεις:

Α) Απαξίωση

Ένας κλασικός τρόπος να πλήξεις έναν πολιτικό αντίπαλο είναι η απαξίωσή του. Αυτή συνήθως γίνεται με διασπορά φημών του τύπου: «Ποιος; Αυτός; Ο αποτυχημένος; Ο κόσμος δεν του δίνει σημασία… Δεν έχει τα προσόντα» κ.λ.π. Βέβαια όταν αυτό δεν πετυχαίνει, περνάνε στην επόμενη μέθοδο. Αυτή της απειλής και του εκφοβισμού.

Β)Απειλές & εκφοβισμός

Άλλη μια κλασική μέθοδος που βασίζεται στην γνωστή ελληνική ρήση: «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Εδώ, οι αμυνθέντες (απειλούμενοι), βλέποντας ότι ο αντίπαλος δεν υποχωρεί, αρχίζουν και απειλούν και εκείνοι  τον αντίπαλο με μηνύσεις και δικαστικές περιπέτειες, ενώ παράλληλα,  «διαρρέουν» έγγραφα και «ντοκουμέντα» που ενώ δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως νομική βάση, ωστόσο εκείνοι τα ενισχύουν με υπόνοιες, αφήνοντας να αιωρούνται μομφές κατά του αντιπάλου τους. Βέβαια αυτή η μέθοδος έχει ένα μειονέκτημα για τον απειλούντα. Να γυρίσει μπούμεραγκ όλη αυτή η διαδικασία και από επιτιθέμενος  να βρεθεί αμυνόμενος στο… «σκαμνί»!

Γ) Συμφιλίωση ή Χρηματισμός.

Η τελευταία μέθοδος που χρησιμοποιείται, και συνήθως είναι περισσότερο αποτελεσματική από τις προηγούμενες,  βασίζεται σε 2 ελληνικά γνωμικά: α) «Ότι δεν μπορείς να το πολεμήσεις, κάντο φίλο σου» και  β) «Ότι  δεν γίνεται με πολλά λεφτά, γίνεται με πάρα πολλά λεφτά»!

Ανάλογα με το γνωμικό που θέλει κάποιος ν’ ακολουθήσει, και ανάλογα φυσικά με την… «τσέπη του», οι τρόποι είναι οι εξής:

1) «Ο (τάδε) είναι φίλος μου. Να δεις που στο τέλος θα είναι μαζί μου.» «Με τον… (τάδε) είμαστε χρόνια φίλοι και συνεργάτες. Για μένα δουλεύει…» και παρόμοιες τέτοιες δηλώσεις.

2) Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, πρακτικά και σκληρά και απευθύνονται κατευθείαν στον αντίπαλο: «Πόσα θέλεις να σταματήσεις;» ή «Πόσα θέλεις να έλθεις μαζί μου;» ή «Αν έλθεις μαζί μου θα σου δώσω αυτό ή εκείνο ή το άλλο κ.λ.π.) και αν ο αντίπαλος δεχθεί, περνάνε στις διαπραγματεύσεις.

Από έγκυρες πηγές της περιοχής λοιπόν, μαθαίνουμε ότι ο Χρήστος Κομπατσιάρης, πέρασε το πρώτο στάδιο χωρίς να έχει απώλειες, και αυτό τον καιρό βρίσκεται μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου.

Εκείνος όμως, όταν τον ρωτάνε οι φίλοι του και οι συνδημότες του αν ισχύουν όλα όσα ακούγονται γι’ αυτόν, χαμογελάει με νόημα και απαντά ψύχραιμα και λακωνικά: «Ότι είχα να πω το είπα. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους…Υπομονή!»

Από την απάντηση αυτή εμείς βγάζουμε 2 συμπεράσματα: α) ή ξέρει κάτι περισσότερο απ’ όλους, ή έχει κάποιον κρυφό άσσο στο μανίκι του και θα τον φανερώσει την κατάλληλη ώρα.

Υπομονή λοιπόν, και έχουμε μπροστά μας όλο τον καιρό να δούμε τι από τα δύο είναι…


Διαβάστε ακόμη:

Είναι οριστικό! Ο Χρήστος Κομπατσιάρης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού το 2023

Χρήστος Κομπατσιάρης: “ Ευτυχώς που υπάρχει και η Μαυρίδου και βλέπουμε κανένα έργο εδώ στην Βόρεια Πιερία...”


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια