HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δήλωση Μητσοτάκη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη στις 14:00


Ο κύβος ερρίφθη: η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ θα γίνει σήμερα στις 14:00. 

«Στις 14.00 θα μεταδοθεί η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» ήταν η λιτή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τη δήλωσή για το θέμα που έχει προκύψει με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, χωρίς τη γνώση του Μαξίμου, όπως αναφέρει η κυβέρνηση. 

«Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και σκοπεύει να το αντιμετωπίσει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Οικονόμου , είπε ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι είναι υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής και τόνισε ότι «πρόκειται για μια υπόθεση που είναι εξαιρετικά σοβαρή και επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί σε όλες της τις πτυχές. Όλοι απαιτούν και δικαιούνται να πάρουν απαντήσεις. Ο κ. Ανδρουλάκης πρωτίστως, ο πολιτικός κόσμος, η ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση, πρώτοι εμείς, δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά πάνω σε αυτήν την υπόθεση. Εδώ παρά το γεγονός ότι είχαμε μία επισύνδεση, μία παρακολούθηση κινητού που έγινε όπως ακριβώς ορίζει το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο, είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό», τόνισε.

«Δεν είναι συνηθισμένο και δεν είναι κανονικό πράγμα σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό τηλέφωνο από τις εθνικές αρχές ασφαλείας ενός αιρετού εκπροσώπου, ενός ευρωβουλευτή. Και αν αυτό είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπήρξε η απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και γι’ αυτό είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι χρειαστεί θεσμικά, με τρόπο που να είναι σύννομος και που να οδηγήσει σε συμπεράσματα και απαντήσεις για την υπόθεση αυτή».

Ακόμη ανάφερε ότι δημιουργείται μία σύγχυση για δύο διαφορετικά πράγματα: «Έχουμε μια νόμιμη επισύνδεση κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέως μέσα από το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το τηλέφωνο ενός πολιτικού και συγκεκριμένα του κ. Ανδρουλάκη, την περίοδο που ήταν ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό γίνεται με τον τρόπο που διέπει τη λειτουργία της ΕΥΠ διαχρονικά, με την έγκριση εισαγγελέως. Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλη τη συζήτηση του προηγούμενου διαστήματος και με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για τα predator και τα κακόβουλα λογισμικά».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «δε φοβόμαστε τίποτα. Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, μέσα στα όρια τα θεσμικά που επιτρέπει και επιβάλλει ο νόμος και το πλαίσιο λειτουργίας. Κι έχουμε την απόλυτη πεποίθηση ότι με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συμπεριφερθούν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι μία υπόθεση η οποία πρέπει να διευκρινιστεί και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί να μείνει η παραμικρή σκιά σε αυτήν την ιστορία».

Ο Γιάννης Οικονόμου επέρριψε ευθύνες σε όσους «πάνε να εκμεταλλευθούν το κουρνιαχτό που δημιουργείται» και επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχω μετρήσει πάνω από 15-20 φορές που ζητάνε εκλογές για διάφορους λόγους και αιτίες. Αυτό είναι το λιγότερο. Το πιο βαρύ και το πιο ουσιαστικό είναι τα απίστευτα πράγματα, τα τελείως ανυπόστατα, ηθικής διάστασης, που διατυπώνουν κάποιοι ως κατήγοροι απέναντι στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την προσήλωσή του στους θεσμούς και τη δημοκρατική μας ευαισθησία. Δεν θα επιτρέψουμε ένα περιστατικό που είναι πολιτικά μη-ανεκτό να αφήσει την οποιαδήποτε σκιά. Πρώτα όμως νηφάλια, ψύχραιμα, ήπια -το γεγονός ότι εμείς πάντα απαντούμε σε τόνους που προάγουν την ηρεμία και τη σοβαρότητα για να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση, δεν δείχνει αδυναμία- θα γίνει η έρευνα και όταν ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα θα γίνει και η πολιτική αποτίμηση αυτής της υπόθεσης. Θα προσδιοριστούν απολύτως τα μεγέθη αυτής της υπόθεσης και θα προσδιοριστεί απολύτως το τι συμβαίνει για να μην μπορεί ο καθένας να κάνει έναν πολτό. Νόμιμες επισυνδέσεις, παράνομα λογισμικά, Ελλάδα, Ευρώπη, διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά, τα βάζουμε στο μίξερ, φτιάχνουμε έναν πολτό, δημιουργούμε συνειρμούς στην κοινή γνώμη και δηλητηριάζουμε ακόμη περισσότερο τα προβλήματα”.

Κατέληξε λέγοντας ότι «ένας τρόπος υπάρχει να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό, όχι να κρύβεσαι, όχι να φεύγεις, όχι να το βάζεις κάτω από το χαλί αλλά πρώτον να το τοποθετείς στις πραγματικές του διαστάσεις, κι όσο κι αν κάποιοι αυτό θέλουν να το αποφύγουν εμείς θα το κάνουμε. Και δεύτερον με του θεσμικούς τρόπους που έχουν οι ισχυρές και ώριμες δημοκρατίες, και η Ελλάδα είναι ισχυρή και θα μείνει, να απαντάς σε αυτού του είδους τις προκλήσεις».


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια