Νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας
Υλικά
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια, ψιλοτριμμένα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 αυγό
- 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ. σ. παρμεζάνα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Για τη γαρνιτούρα: 1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 πρέζα αλάτι, 1/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
Εκτέλεση
- Συνδυάστε τα κολοκυθάκια και το αλάτι σε ένα μπολ, ανακατέψτε και αφήστε τα στην άκρη για 10 λεπτά. Αδειάστε το μείγμα σε μια καθαρή πετσέτα πιάτων και πιέστε το για να στραγγίξει εντελώς.
- Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας, κάθε φορά από το μείγμα και μαγειρέψτε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
- Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίστε με παρμεζάνα και αλάτι. Σερβίρετε αμέσως με ξινή κρέμα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!