HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αλμυρές τηγανίτες από κολοκυθάκια και παρμεζάνα


Νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας
Υλικά
  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια, ψιλοτριμμένα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ. σ. παρμεζάνα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη γαρνιτούρα: 1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 πρέζα αλάτι, 1/4  φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
Εκτέλεση
  1. Συνδυάστε τα κολοκυθάκια και το αλάτι σε ένα μπολ, ανακατέψτε και αφήστε τα στην άκρη για 10 λεπτά. Αδειάστε το μείγμα σε μια καθαρή πετσέτα πιάτων και πιέστε το για να στραγγίξει εντελώς.
  2. Χτυπήστε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και ανακατέψτε καλά.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μία κουταλιά της σούπας, κάθε φορά από το μείγμα και μαγειρέψτε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίστε με παρμεζάνα και αλάτι. Σερβίρετε αμέσως με ξινή κρέμα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια