HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έλληνας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Σουδάν: «Είμαστε 4 μέρες χωρίς ρεύμα – Έξω ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις»


Ο Θανάσης Παγουλάτος, ο οποίος είναι Έλληνας που μένει στο Σουδάν και έχει το ξενοδοχείο Acropole στο Χαρτούμ, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και ανέφερε πως είναι εγκλωβισμένος τέσσερις μέρες χωρίς ρεύμα και με λιγοστές προμήθειες.

Η συγκεκριμένη μονάδα φιλοξενίας λειτουργεί από 1951, καθώς χτίστηκε από τον πατέρα του κ.Παγουλάτου.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο, μαζί με την κουνιάδα μου και 5 αλλοδαπούς πελάτες», είπε ο κ. Παγουλάτος στον ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι ευτυχώς έχουν ακόμη προμήθειες, αλλά δεν έχουν ρεύμα και καθώς η γεννήτρια του ξενοδοχείου βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο δεν μπορούν να την θέσουν σε λειτουργία.

«Δεν έχουμε επιχειρήσει καθόλου να βγούμε έξω, είναι πολύ επικίνδυνο. Ακούγονται συνεχώς, πυροβολισμοί, κανονιές και εκρήξεις», πρόσθεσε ο κ. Παγουλάτος.

«Φοβάμαι, ο πατέρας μου είναι εγκλωβισμένος»

Χθες, μίλησε ο γιος του κ.Θανάση Παγουλάτου, Παύλος για την κατάσταση που επικρατεί στην αφρικανική χώρα.

«Πρώτη φορά βλέπουμε αυτού του μεγέθους τις μάχες στην πρωτεύουσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας που έφυγε στις 4 Απριλίου από το Σουδάν, προτού συναφθεί μια συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης, που τελικά δεν έκλεισε ποτέ, βρίσκεται στην Ελλάδα, όμως ζει υπό καθεστώς τρόμου καθώς ο πατέρας του και η θεία του είναι εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο τους.

Η απορία που γεννάται όμως είναι τι σκοπεύει να πράξει η ελληνική κυβέρνηση για τους Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί εκεί.

Μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την στάση του… παρατηρητή.

Σημειώνεται ότι περίπου 150 Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί στο Σουδάν. Διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.

Εξαιτίας, δε, της υφιστάμενης δραματικής κατάστασης, η επικοινωνία συγγενών με τους αγαπημένους τους στο Σουδάν καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, καθώς όπως και στην περίπτωση του κ.Παγουλάτου με τον πατέρα του, τα δίκτυα έχουν – σε πολλές περιοχές – διακοπεί.

Ο κ. Παύλος Παγουλάτος, που έχει μεγαλώσει στο Σουδάν όμως μοιράζει τον χρόνο ανάμεσα στην αφρικανική χώρα και την Ελλάδα, μίλησε για τον εφιάλτη στο Χαρτούμ όπου – όπως υπογραμμίζει – διαμένει μεγάλη ελληνική κοινότητα.

Εξήγησε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες ο κόσμος δεν μπορεί να βγει έξω, λόγω της κορύφωσης των εχθροπραξιών, τη στιγμή που στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ενώ εάν συνεχιστεί αυτή η δραματική κατάσταση, όπως είπε ο κ.Παγουλάτος, οι περισσότεροι δεν θα έχουν να φάνε καθώς θα τελειώσουν οι προμήθειες.

«Είναι θλιβερό και σοκαριστικό αυτό που βλέπω. Μεγάλωσα εκεί» δήλωσε ο κ.Παγουλάτος που δεν παραλείπει να αναφερθεί στη διαφθορά που πλήττει το Σουδάν και σε μια κρίσιμη πολιτική κατάσταση που μαίνεται τα τελευταία έξι χρόνια.

Εντύπωση προκαλεί, δε, το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που συγκρούστηκαν αψήφησαν την περίοδο του Ραμαζανιού και επιδόθηκαν σε εκατέρωθεν χτυπήματα.

«Υπάρχει κίνδυνος οι νεκροί άμαχοι να αυξηθούν εάν συνεχιστούν οι μάχες στο Χαρτούμ» είπε, ακόμη, ο κ.Παγουλάτος που ελπίζει να ανοίξει το αεροδρόμιο του Σουδάν και όσοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι να βγουν από τον Γολγοθά.

Εκφράζει, δε, την ελπίδα να εφαρμόσουν σύντομα τα Ηνωμένα Έθνη το σχέδιο εκκένωσης, ενώ ανησυχεί για τους συγγενείς ολοένα και περισσότερο αφού μέχρι τις 17 Μαΐου προβλέπεται να παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια