HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν κάτι κόκκινοι κάδοι στον Δήμο Δίου-Ολύμπου… Αλήθεια τι έγινε μ’ αυτούς;;;


Μπορεί ν’ ακούγεται σαν παραμύθι, αλλά έγινε! Μάλιστα έγινε με δόξα & τιμή αλλά και υπερευαισθησία για το περιβάλλον.

Κάπου εκεί στο Νοέμβριο του 2020 (συγκεκριμένα 25 -11-2020 διαβάστε εδώ) ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εγκαινίασε  το νέο δίκτυο συλλογής κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα απόβλητα, με στόχο να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψή τους στο περιβάλλον, με τεράστιες και μακροχρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωσε έδωσε και τις θέσεις που θα βρισκόταν οι κάδοι αυτοί, όπως επίσης την διαδικασία που θ’ ακολουθούν οι δημότες για την απόρριψη των σχετικών αποβλήτων (διαβάστε εδώ).


Ένα μήνα αργότερα περίπου (29-12-2020 διαβάστε εδώ) επανέρχεται ο Δήμος Δίου-Ολύμπου με νέα πανηγυρική ανακοίνωση για να πληροφορήσει τους δημότες ότι έχει συνάψει συνεργασία με ιδιώτη προκειμένου να γίνεται ολοκληρωμένη η διαχείρηση αυτών των επικίνδυνων αποβλήτων (θυμίζουμε γεωργικά φάρμακα) με σκοπό ΠΑΝΤΑ την διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση ανέφερε το δελτίο τύπου που έστειλε ο Δήμος συνοδευόμενο και από φωτογραφικό υλικό, ότι την Δευτέρα 28/12/2020 έγινε η αποκομιδή των συσκευασιών που συγκεντρώθηκαν στα προκαθορισμένα σημεία (Βαρικό, Άγιος Σπυρίδωνας, Βροντού, Δίον, Καρίτσα, Κονταριώτισσα, Νέα Έφεσος).

Από τότε μέχρι σήμερα όμως τίποτε… Απόλυτη σιωπή…!!!

Μέχρι που άρχισαν δημότες και εργάτες καθαριότητας, ν’ ανοίγουν τα στόματά τους και να ρωτάνε έντονα για το θέμα. Κάποιοι δημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου μάλιστα μας έστειλαν και φωτογραφίες από μερικούς κόκκινους κάδους, που υπάρχουν ακόμη σε κάποια απο τα σημεία που είχε ανακοινώσει επίσημα ο Δήμος.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται εύλογα σε όλους (δημότες & εργάτες καθαριότητας) είναι πολλά, και θα πρέπει ν’ απαντηθούν από επίσημα και υπεύθυνα χείλη:

  • · Υπάρχουν ακόμη αυτοί οι κάδοι;
  • · Οι δημότες ενημερώθηκαν σωστά ώστε να τους χρησιμοποιούν;
  • · Τι είδους σκουπίδια ρίχνουν μέσα σ’ αυτούς;
  • · Κάθε πότε αδειάζονται και από ποιους αδειάζονται αυτοί οι κάδοι;
  • · Τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας για τους εργάτες καθαριότητας;
  • · Υπάρχει ειδικό απορριμματοφόρο ή χρησιμοποιούνται τα ήδη υπάρχοντα που είναι και για τα υπόλοιπα σκουπίδια;
  • · Που αδειάζονται τα φυτοφάρμακα σε ειδικό χώρο ή στον ίδιο (γνωστό) ΧΥΤΑ που υπάρχει (μεγάλη κουβέντα και αυτή, αλλά για άλλο άρθρο) για όλα τα σκουπίδια του Δήμου;
  • · Τι έγινε με την συνεργασία του Δήμου Δίου-Ολύμπου με τον ιδιώτη;
  • · Ισχύει ακόμη η διακόπηκε;
  • · Πόσα χρήματα στοίχησε αυτό το πρότζεκτ που απέτυχε παταγωδώς στους δημότες;

Και η λίστα με τα ερωτήματα μακραίνει συνεχώς, όσο τουλάχιστον δεν βγαίνει κάποιος υπεύθυνος να ενημερώσει τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα.

Το  σημερινό ρεπορτάζ έγινε ύστερα από παρότρυνση (παράκληση) πολλών δημοτών του Δήμου, οι οποίοι μάλιστα μας έστειλαν και το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί:








Ελπίζουμε το κείμενο να ευαισθητοποιήσει κάποιον αρμόδιο και να δώσει σύντομα και δημόσια, απαντήσεις στους δημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, για το συγκεκριμένο θέμα.

 

 Διαβάστε ακόμη:

Έτσι θα υποδεχθούμε τον φετινό τουρισμό στον Πλαταμώνα;

Ασταμάτητος ο Γουλάρας! Βάζει φωτιά στη Νότια Πιερία με τις κινήσεις του…

Αναστάτωση τα ξημερώματα της Κυριακής στον Πλαταμώνα με φωτιά που ανησύχησε κόσμο


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια