HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τέτοιους ντοματοκεφτέδες στον φούρνο δεν έχεις ξανά φάει


Στην καρδιά του καλοκαιριού οι ντομάτες είναι πιο γλυκές από ποτέ και τις εκμεταλλευόμαστε με κάθε πιθανό τρόπο. Εκτός από σαλάτες και σάλτσες, μπορείς να φτιάξεις και πεντανόστιμους ντοματοκεφτέδες στον φούρνο. Αυτή είναι η υγιεινή εκδοχή τους, καθώς ψήνονται στον φούρνο με θρεπτικά υλικά, ενώ είναι και χορτοφαγικοί.⁠

Υλικά για τους ντοματοκεφτέδες στον φούρνο (περίπου 10)

  • 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι⁠
  • 130 γρ. αλεύρι βρώμης ή ολικής άλεσης
  • 1 αυγό ⁠
  • 70 γρ. τυρί τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου⁠
  • Ρίγανη
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις ντομάτες (χωρίς τα υγρά τους), τα κρεμμύδια και τον δυόσμο και ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και αλάτι, πιπέρι και στο τέλος, σιγά σιγά, το αλεύρι. Προσέχουμε ώστε το μείγμα να είναι σχετικά σφιχτό. Τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο και πλάθουμε σε μπιφτέκια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στον αέρα, στους 180°C.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια