HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα - υπερπαραγωγή χωρίς μίξερ με υλικό έκπληξη


Η εποχή της εποχής της βασιλόπιτας έφτασε και πλέον δεν παίρνει αναβολή. Ακόμα και οι πιο «ανεπρόκοποι» μια βασιλόπιτα θα την βάλουν στο σπίτι τους την Πρωτοχρονιά, έστω και για διακόσμηση.

Όμως, η βασιλόπιτα είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς στο σπίτι. Η μοναδική προϋπόθεση για να πετύχει είναι να διαθέτουμε φούρνο. Κι επιπλέον, είναι από τα γλυκά που δεν μένουν ποτέ.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι full proof. Η μοναδική περίπτωση αποτυχίας είναι να την κάψετε.

Η μαστίχα, το κάρδαμο (κακουλέ) και το μαχλέπι προσθέτουν γευστικούς πόντους στη βασιλόπιτά μας αλλά, αν δεν μας αρέσουν, μπορούν να αφαιρεθούν από τη συνταγή χωρίς πρόβλημα.

Υλικά:

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

5 μέτρια αυγά

300 γρ. ζάχαρη

130 γρ. ηλιέλαιο

120 γρ. λιωμένο βούτυρο

150 γρ. χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 γρ. μαστίχα(3-4 δάκρυα)

1 κτ.γ. μαχλέπι

1/2 κτ.γ. κάρδαμο(κακουλέ)

20 γρ. baking powder

2 βανιλίνες

100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Για το γλάσο:

300 γρ. λευκή κουβερτούρα

30 γρ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 – 280 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Στρώνουμε μια φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενο πάτο με αντικολλητικό χαρτί -και τα τοιχώματα.

Αν χρησιμοποιήσουμε μαστίχα, τη χτυπάμε στο γουδί με λίγη ζάχαρη για να γίνει σκόνη.

Σε ένα μεγάλο δοχείο βάζουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τη ζάχαρη (δεν ξεχνάμε τη ζάχαρη με τη μαστίχα) και τα υπόλοιπα μυρωδικά.

Με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking.

Προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών σε δόσεις και ανακατεύουμε να δημιουργηθεί μια σχετικά υδαρής ζύμη.

Στο τέλος προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 60 – 70 λεπτά.

Αφού ψηθεί, περιμένουμε να κρυώσει για να πιάνεται η φόρμα.

Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και περιμένουμε να έρθει η βασιλόπιτα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σε μπεν μαρί λειώνουμε την λευκή κουβερτούρα στο ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνέχεια.

Περιχύνουμε την πίτα με προσοχή για να πάει παντού. Όταν κρυώσει το γλάσο και σταθεροποιηθεί, διακοσμούμε όπως μας αρέσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια