HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέο μυστήριο με τηλεφώνημα του κρεοπώλη σε γυναίκα μετά την εξαφάνιση του 31χρονου


Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο 31χρονος Μπάμπης που εξαφανίστηκε το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου από το Μεσολόγγι, όταν πήγε να συναντήσει τον 50χρονο κρεοπώλη, που βρίσκεται στο «κάδρο» των Αρχών. Παρά τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή η ΕΛΑΣ δεν έχει εντοπίσει κανένα στοιχείο που να συνδέεται με την εξαφάνισή του.

Ο 50χρονος θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» για την εξαφάνιση, έχει καταθέσει ήδη τρεις φορές στην Αστυνομία και έχει υποπέσει σε σωρεία ανακριβειών. Επικαλείται, μάλιστα, κενά μνήμης λόγω κατανάλωσης ουσιών.

Τις τελευταίες μέρες στο «κάδρο» της ΕΛΑΣ μπήκε ακόμα ένα άτομο με τον οποίο ο κρεοπώλης φέρεται πως επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί του μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη. Στους αστυνομικούς έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι οι επίμαχες επικοινωνίες έχουν σβηστεί από το κινητό.

Το συγκεκριμένο άτομο που έδωσε κατάθεση κλήθηκε να δώσει το κινητό του για να γίνει έλεγχος.

Μία από τις αντιφάσεις είναι ο ισχυρισμός του πως ο 31χρονος τον κάλεσε το μοιραίο βράδυ, ενώ η άρση του απορρήτου δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει προκύψει ένα νέο στοιχείο από την άρση. Ο 50χρονος προσπάθησε να επικοινωνήσει και με μία γυναίκα, η οποία δεν απάντησε στις κλήσεις του.

Απαντήσεις περιμένουν οι αστυνομικοί και από την άρση του τραπεζικού απορρήτου όπου θα φανούν οι κινήσεις (αν έγιναν) με τα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς του αγνοούμενου.

Καταθέτει μήνυση η οικογένειά του

Σήμερα πάντως θα υπάρξουν εξελίξεις, μιας ο δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του καταθέτει μήνυση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μήνυση θα κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου και τυχόν συμμέτοχου για ανθρωποκτονία με δόλο, αλλά και κατά του 50χρονου κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση κατά εξακολούθηση.

«Μπορούν να ασκηθούν διώξεις ακόμη κι αν δεν βρεθεί σορός»

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που εκπροσωπεί την οικογένεια του αγνοούμενου μίλησε στην ΕΡΤ για το αστυνομικό θρίλερ που εκτυλίσσεται από τις 5 Ιανουρίου την ώρα που οι Αρχές εκτιμούν πώς πρόκειται για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

«Ο άνθρωπος ο οποίος είδε τελευταίος τον Μπάμπη, ο οποίος είναι στο “κάδρο” των ερευνών και ο οποίος θα μπορούσε να διαφωτίσει όλη αυτή την υπόθεση λέει το ένα ψέμα πίσω από το άλλο», δήλωσε ο κ. Τσούκαλης. Όπως επισήμανε, με βούλευμα μετά από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων «αποδεικνύεται ότι τον κάλεσε ο κρεοπώλης και τον πήγε στο σημείο που είπε ότι θα συναντήσει ένα φίλο του για να πάει για κυνήγι», σημείωσε.

Μιλώντας για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη είπε, «οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά μην ξεχνάμε ότι η περιοχή γεωλογικά είναι ιδιαίτερη. Έχει βάλτους, έχει λιμνοθάλασσα, έχει γκρεμούς καιι φράγματα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι και κυνηγός και γνωρίζει την περιοχή πάρα πολύ καλά».

Ερωτηθείς για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ο ιδιωτικός ερευνητής απάντησε ότι «μάθαμε για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου το οποίο έχει μιλήσει και έχει χρήσιμες πληροφορίες».

«Έχει καταθέσει και του έγινε κατάσχεση του τηλεφώνου» πρόσθεσε εκτιμώντας ότι θα εξιχνιαστεί η υπόθεση. «Η αστυνομία είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά πολύ φοβάμαι – εύχομαι να διαψευστώ- μην έχουμε την περίπτωση του Αλέξ που δεν βρέθηκε ποτέ η σορός».

Και όπως τόνισε ακόμη και εάν δεν βρεθεί το πτώμα του 31χρονου στην περίπτωση που έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας «μπορούν να ασκηθούν διώξεις σε συγκεκριμένα άτομα. Εκείνο το οποίο είναι κομβικής σημασίας στην εξίσωση είναι να μιλήσει ο άνθρωπος που είδε τελευταίος τον Μπάμπη γιατί μπορεί να διευκρινίσει πολλά πράγματα. Φοβάμαι όμως ότι η στάση του, τα πολλά ψέματα και τα κενά μνήμης τα οποία επικαλείται τον κάνουν να φαίνεται στο κάδρο πιο υποπτος και πιο ένοχος».

«Εύκολο να κρύψει κάποιος ένα πτώμα»

Μιλώντας για την υπόθεση, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σημειώνει:

«Υπήρχε ένα τρίτο πρόσωπο όντως, με το οποίο φαίνεται ότι μιλούσε και πριν το περιστατικό της εξαφάνισης του Μπάμπη αλλά και μετά, επίμονα ο κρεοπώλης με μηνύματα. Κάποια μηνύματα τα έσβησαν, θα γίνει ανάκτηση γιατί το τηλέφωνο από το τρίτο πρόσωπο κατασχέθηκε από την αστυνομία. Να δούμε αν εμπλέκεται αυτό το πρόσωπο ή απλώς μιλούσε μαζί του για να δημιουργήσει ένα άλλοθι».

«Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη το πτώμα, αν υπάρχει πτώμα. Μέσα στο κελί που κρατούνταν (σ.σ. ο κρεοπώλης) υπήρχε ένας Ρομά ο οποίος κατέθεσε μετά ότι αυτός είπε εκεί μπροστά του ότι δεν πρόκειται να βρουν τίποτα έτσι όπως το έχω κάνει. Να δούμε αν αυτός ο άνθρωπος είναι αξιόπιστος ή είναι μυθομανής.

Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που παραπέμπουν ότι κάτι έγινε, ίσως μια εγκληματική πράξη, γιατί δεν μπορείς να ρωτάς κάποιον τι ακριβώς έγινε σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος και να σου απαντάει ''δε θυμάμαι και δεν ξέρω''. Έχει πει ότι έχει καπνίσει ένα τσιγάρο που αυτό ίσως λειτούργησε αρνητικά στο να θυμάται πράγματα, όπως λέει ο ίδιος», συνέχισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια