HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έστησαν μπίζνα με υποτιθέμενο εργαστήρι σπουδών - Εξαπατούσαν σπουδαστές


Μετά από εισαγγελική έρευνα στην Θεσσαλονίκη προέκυψε ότι επιτήδειοι είχαν ιδρύσει Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), προσελκύοντας ανυποψίαστους σπουδαστές τους οποίους εξαπατούσαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εταιρεία ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2022, αποτελώντας τη διάδοχη κατάσταση Σωματείου με έδρα την Καβάλα, το οποίο είχε βρεθεί κατά το παρελθόν στο επίκεντρο έρευνας των διωκτικών αρχών, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας.

Η εταιρεία αυτή παρουσιαζόταν ως δήθεν εργαστήρι σπουδών, με παρουσία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στην υπό έρευνα ΑΜΚΕ ως διαχειρίστρια και νομική εκπρόσωπος εμφανιζόταν μια 59χρονη, ταμίας ένας 67χρονος και πρόεδρος μια 56χρονη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δρούσε κατά παράβαση των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών και αφορούν τον τίτλο τους, την δανειοδότησή τους, τις κτηριακές εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό τους κ.α.

Στην συνέχεια φαίνεται ότι η εν λόγω ΑΜΚΕ χρησιμοποιούσε προσχηματικά και εν αγνοία τους, προσωπικά δεδομένα καθηγητών Πανεπιστήμια, οι οποίοι υποτίθεται πως μετείχαν στο δήθεν εκπαιδευτικό φορέα και είχαν ορισθεί ως μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής Εκπαίδευσης».

Κατά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων, σκοπός τους ήταν να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος της 59χρονης είχε σχηματιστεί δικογραφία για τη φερόμενη δράση της ως ταμίας του Σωματείου με έδρα την Καβάλα, που λειτουργούσε με το ψευδεπίγραφο του εκπαιδευτικού φορέα, υλοποιώντας δήθεν προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστημιακό φορέα (με ανύπαρκτες συμβάσεις), ενώ χορηγούσε και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης των προγραμμάτων αυτών, χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη παραπεμφθεί να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια