HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παραμένει διασωληνωμένος ο φοιτητής ο οποίος νοσεί με μηνιγγίτιδα


Ο φοιτητής διασωληνώθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας καθώς εμφάνιζε συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Ο νεαρός είναι πρωτοετής στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών για αυτόν τον λόγο από το Ίδρυμα ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με την αρμόδια αντιπρύτανη κ. Λένα Αλμπάνη.

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο έκανε ιχνηλάτηση των στενών επαφών του φοιτητή, ενημέρωσε για συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό, προχώρησε στο αναγκαίο βήμα της χημειοπροφύλαξης στους συμφοιτητές του και τις στενές επαφές, ενώ έγινε και απολύμανση των χώρων στους οποίους κινήθηκε.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός φοιτητής νοσεί από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο όπου το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μετά από παρατεταμένη επαφή με τον πάσχοντα και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, θα πρέπει να λάβουν χημειοπροφύλαξη και μάλιστα όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον πάσχοντα κατά την χρονική περίοδο των 7 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια