Με τεχνική εστιατορίου, που εύκολα εφαρμόζεται και στο σπίτι
Υλικά
- 700 γρ. μπακαλιάρο (4 φιλέτα)
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. σ. κάπαρη
- 1 κ. σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. λευκό κρασί
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 2 κ. σ. λάδι
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το εστραγκόν, το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί.
- Μεταφέρετε σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
- Σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και αλατοπιπερώστε τα. Πασπαλίστε κάθε φιλέτο με το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά. Στη συνέχεια, τινάξτε το περιττό αλεύρι.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τα φιλέτα μέχρι να γίνουν αδιαφανή, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.
- Για να σερβίρετε, περιχύστε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα μουστάρδας- κάπαρης.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!