HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα πρόγνωση για τις Αλκυονίδες 2024: Τι άλλαξε στον καιρό


Μεγάλη διάρκεια θα έχει, όπως φαίνεται, το διάλειμμα από τις κακοκαιρίες, καθώς οι Αλκυονίδες θα διαρκέσουν τελικά έως τα μέσα του Φεβρουαρίου.

Ο υδράργυρος είναι ήδη στα ύψη από την Κυριακή, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν πάνω από τα κανονικά για την εποχή τουλάχιστον έως τις 15 με 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν αρχικά λόγο για υψηλές θεροκρασιες έως τις 7 με 8 Φλεβάρη.

Σήμερα σε όλη τη χώρα θα επικρατεί καλοκαιρία με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 19 βαθμούς, ενώ τοπικά το θερμόμετρο μπορεί να δείξει ακόμα και τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ο μετεωρολόγος του Alpha, τόνισε πως οι υψηλές θερμοκρασίες - οι οποίες είναι πάνω από 10 με 12 βαθμούς Κελσίου για την εποχή - θα διαρκέσουν τουλάχιστον για 10 μέρες, κάνοντας λόγο για θερμοκρασιακή «ανωμαλία».

«Καλή εβδομάδα!Εντυπωσιακή θα είναι η θερμοκρασιακή "ανωμαλία" των επόμενων ημερών στη χώρα μας, με τον υδράργυρο στην καρδιά του χειμώνα να σκαρφαλώνει 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.Η εξέλιξη αυτή εξαιτίας της μεταφοράς θερμών αερίων μαζών από νοτιοτερα γεωγραφικά πλάτη δεν θα επηρεάσει μόνο τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες φαίνεται να διατηρούνται για το επόμενο δεκαήμερο», έγραψε.

Πάντως, χθες, ο μετωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου τόνισε πως μέχρι και τις 11/2 ο καιρός θα είναι καλός και από τις 12 και 13/2 θα έχουμε αρκετές βροχές με νέες ψυχρές αέριες μάζες να φτάνουν στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας έως τις 15/2.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια